Latest News

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Αλαλούμ στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας – Σε ποια βραχονησίδα κατέβασαν οι Τούρκοι τη Σημαία!

Απίστευτο αλαλούμ επικρατεί τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας μαζί με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών από...
τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν μεταδόθηκαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ πως η τουρκική ακτοφυλακή (ή μήπως Τούρκοι κομάντος) κατέβασαν την ελληνική σημαία από ακατοίκητο νησί του Αιγαίου, το οποίο ο Γιλντιρίμ δεν προσδιόρισε.
Εδώ και ώρες, οι αρμόδιοι παράγοντες των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτικού και Στρατού μαζί με στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος προσπαθούν να βγάλουν άκρη αν έγινε αυτό που δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός αλλά και να καταλήξουν από ποια ελληνική νησίδα ή βραχονησίδα μπορεί να κατέβηκε η ελληνική σημαία.Αρχικώς έγινε αναζήτηση κοντά στο Φαρμακονήσι.
«Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρντάκ (σ.σ. τα Ίμια) και πάλι στα νησάκια ανοιχτά του Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί» δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Όμως δεν υπάρχει κανένα ελληνικό νησί ανατολικά του Φαρμακονησίου, οπότε η προσπάθεια εντοπισμού της νησίδας από την οποία κατέβηκε (αν κατέβηκε) η ελληνική σημαία στην περιοχή σταμάτησε σχεδόν εν τη γενέσει της.