Latest News

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Πύργος Πειραιά: Διώχνουν τις υπηρεσίες του Δήμου και φέρνουν επενδυτές - ΜΚΟ; (FOTO REPORTAZ NET)


Από τον Κύρο Παληκάρη

Αδειάσουν οι τρεις όροφοι στον Πύργο μετά από εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά να τα...
μαζέψουν μέχρι τον Οκτώβριο! 

Ο λόγος είναι ότι φαίνεται να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για να αξιοποιηθεί ο Πύργος, όπως τουλάχιστον είπαν στους εργαζόμενους του Δήμου, ενημερώνοντας τους ότι πρέπει να ετοιμάζονται να πάνε να στεγαστούν σε άλλο χώρο. 

Πριν λίγο καιρό, ο Δήμος Πειραιά είχε κλείσει προσωρινά το Ληξιαρχείο και τις άλλες δημοτικές υπηρεσίες στον Πύργο και προχώρησε επειγόντως σε εργασίες λόγω των απαράδεκτων συνθηκών υγιεινής στο κτίριο - φάντασμα της πόλης. 

Ωστόσο στο ισόγειο του κτιρίου δίπλα και πίσω από Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, όπου βρίσκεται και υπηρεσία αλλοδαπών του Δήμου, φαίνεται να συνεχίζει να παραμένει εργοτάξιο με εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης, κόστους αρκετών χιλιάδων ευρώ με άγνωστη αιτία και σκοπού αξιοποίησης. 
Μάλιστα, λέγεται ότι οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τον Αύγουστο και εύλογα αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι εργασίες, όταν στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου έχουν διαμηνύσει ότι μετακομίζουν τον Οκτώβριο.
Αλήθεια, ποιοι ωφελούνται και από που προέρχονται τα χρήματα για τις εργασίες στον Πύργο;

Οι "κακές γλώσσες" λένε ότι οι εργασίες έχουν σχέση με το μεταναστευτικό και ακούγεται ότι μπορεί κάποια ΜΚΟ να ετοιμάζει κοινωνική "μπίζνα" με την ανοχή, αν όχι συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά. Πάντως, οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν άγνοια και διατείνονται ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση ή πληροφόρηση από τον δήμαρχο για το τι συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί στον Πύργο του Πειραιά. 

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι η προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" για άμεση κατεδάφιση και αξιοποίηση από τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, ναυάγησε ή ξεχάστηκε με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου 2014...