Latest News

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ποια λουτρά Βρωμονερίου; Πλάκα κάνουν στον Πειραιά;



Από τον Κύρο Παληκάρη 

Πλάκα έχουν οι φήμες που κυκλοφορούν τελευταία πως η δημοτική αρχή Μώραλη δείχνει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των λουτρών του Βρωμονερίου...
στη Μεσσηνία.
Ουδείς γνωρίζει πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία και ποιος διακινεί  περί επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως γράφουν τα τοπικά μέσα στη Μεσσηνία, αντιθέτως με τα πειραϊκά που δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το θέμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχει φωτιά, αφού υπάρχει καπνός.
Το αστείο
Ωστόσο ακούγεται τουλάχιστον αστείο να μιλά κανείς για επενδύσεις σ' άλλη περιοχή, όταν έχει τόσα πολλά ανοικτά μέτωπα στο Δήμο Πειραιά.
Δεν μπορεί, δηλαδή, να μιλά κανείς σοβαρά για επενδύσεις των λουτρών Βρωμονερίου στη Μεσσηνία, όταν σχεδόν τρία χρόνια  η δημοτική αρχή Μώραλη δεν έχει μπορέσει να τελειώσει την Πλατεία Πηγάδας, δεν έχει ξεκινήσει την ανάπλαση στο Μικρολίμανο και δεν έχει κάνει τίποτα για τη Βίλα Ζαχαρίου,  δεν έχει προχωρήσει τα νέα δικαστήρια Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου, δεν έχει αξιοποιήσει τον Πύργο που έλεγε στο προεκλογικό πρόγραμμα ότι θα τον γκρεμίσει και τώρα ψάχνει επενδυτές... 
Ακόμα και να πει κανείς ότι γιατί να μην πούμε να τα κάνουμε όλα μαζί παράλληλα και πάλι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς υπάρχει ιδιοκτησιακό πρόβλημα μεταξύ των Γαργαλιάνων και του Δήμου Πειραιά.
Το ιστορικό
Το οικόπεδο πάνω στο οποίο χτίστηκε το κτήριο των λουτρών στο Βρωμονέρι περιήλθε στον Δ. Πειραιώς, πριν πολλά χρόνια, όταν ένας υπάλληλος του Δ. Πειραιώς καταχράστηκε χρήματα του Δήμου και του κατάσχεσαν το οικόπεδο. Αργότερα όταν το κράτος (Γ. Γεννηματάς) είχε την καλή διάθεση να κατασκευάσει το κτήριο των λουτρών, η τότε Δημοτική Αρχή Γαργαλιάνων έκανε το μεγάλο λάθος να τους υποδείξει το γειτονικό οικόπεδο (το κατασχεθέν από τον Δήμο Πειραιά) για να το χτίσουν. Έτσι δημιουργήθηκε το “νομικό θέμα” με τον Πειραιά.
@ Με λίγα λόγια, για ποια λουτρά Βρωμονερίου μιλάμε; Πλάκα κάνουν τώρα στον Πειραιά;