Latest News

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Νέο σόου εντυπώσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Οι συγνώμες, τα σκάνδαλα και οι πίθηκοι από την Αφρική!


Από τον Κύρο Παληκάρη

"Μια ωραία ατμόσφαιρα" με ανούσιες επιθέσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σημάδεψε  άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
στον Πειραιά.


Ούτε αυτή τη φορά έλειψαν οι πολιτικές παραφωνίες και τα παρατράγουδα στην αίθουσα, αν και αρχικώς ήταν εμφανής η πρόθεση να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι μετά την τελευταία συνεδρίαση που είχαν ξεφύγει τα πράγματα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Οι συγνώμες

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Δαβάκης επέδειξε ένα συναινετικό πρόσωπο για να υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού που επλήγη από την προηγούμενη επεισοδιακή συνεδρίαση με τους επικούς διαλόγους περί Συριζαία κότας.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι έχουν διαγραφεί από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί που δεν τιμούν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Με δική του πρωτοβουλία πήρε τηλέφωνο τη Μαρία Σταθάκη και ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του νεαρού αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, ο δημοτικός σύμβουλος πήγε μετά στη συνεδρίαση στα γραφεία της δημοτικής κίνησης "Λιμάνι της Αγωνίας" και ζήτησε συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς. Κάτι που είναι προς τιμή του, αφού δείχνει ότι αναγνώρισε αμέσως ότι η συμπεριφορά δεν ήταν αυτή που αρμόζει στον χαρακτήρα του και τη γενικότερη παρουσία του, 

Σκάνδαλα χωρίς ονόματα

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Μαρία Σταθάκη η οποία φάνηκε να δέχεται τις συγνώμες, αλλά έκανε και μια περίεργη αναφορά για σκάνδαλα τύπου Novartis, Siemens, ΚΕΕΛΠΝΟ κα, για τα οποία, όπως είπε,  θα μπορούσε να φέρει προς συζήτηση αλλά δεν το κάνει γιατί μπορεί κάποιοι εδώ να έχουν πρόβλημα χωρίς ν' αναφέρει ποιους εννοούσε και τι ακριβώς ευθύνες έχουν μ' αυτές τις σκανδαλώδεις υποθέσεις. (σ.σ. Πραγματικά δεν καταλάβαμε - μάλλον δεν ήμασταν οι μόνοι-  αν εννοούσε ότι κάποιοι στο Δ,Σ, έχουν προσωπική εμπλοκή ή απλώς θα έρχονταν πολιτικά σε δύσκολη θέση)

"Οι πίθηκοι από την Αφρική"

Όμως οι παραφωνίες δεν σταμάτησαν εδώ, αλλά υπήρξε και συνέχεια, όταν ο δημοτικός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή Ηλίας Κατσαφάδος έκανε και πάλι λόγο για ναζιστική και γερμανική κατοχή. Στην τοποθέτηση αυτή θέλησε ν'απαντήσει ο εντεταλμένος σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος μίλησε για "πιθήκους από την Αφρική", προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης στην αίθουσα. 
 Ο ψύχραιμος 

Την στιγμή εκείνη ο πρόεδρος Γιώργος Δαβάκης παρενέβη άμεσα και πέτυχε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ωστόσο κάποιος από τα έδρανα της πλειοψηφίας άρχισε να φωνάζει, χωρίς να έχει πάρει το λόγο από "το προεδρείο, που κοιμάται", όπως ανέφερε  απαξιωτικά εκτός μικροφώνου προσπαθώντας να ρίξει λάδι στη φωτιά και να πυροδοτήσει εκ νέου την ατμόσφαιρα που είχε ηρεμήσει μετά την άμεση παρέμβαση του προέδρου. 
"Μήπως θέλετε ν' έρθετε να συντονίσετε τη συνεδρίαση;" ρώτησε ο πρόεδρος, αντιδρώντας με ψυχραιμία στην απρόκλητη αήθη επίθεση προς το πρόσωπό του. "Αν δεν μπορείτε να κατεβείτε ..." συνέχισε με αγένεια ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που οι πληροφορίες λένε ότι θέλει να πάρει τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. (Προφανώς με τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να έχει καμία τύχη, εκτός αν έτσι νομίζει πως θα φέρει στα μέτρα του το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου).

Ο αδιόρθωτος 

Η ένταση συνεχίστηκε όταν πήρε το λόγο ο νεαρός αντιδήμαρχος ο οποίος φάνηκε αρχικώς να έχει μετανοιώσει για την συμπεριφορά του στην προηγούμενη συνεδρίαση που δεν τιμά το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο εμφανίστηκε να επιμένει στις προσωπικές του απόψεις για τη σχέση τρομοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα η Μαρία Σταθάκη να τον χαρακτηρίσει "αδιόρθωτο και αμετανόητο..."

Ο δήμαρχος

Για την ιστορία να πούμε πως ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης απουσίαζε από την συνεδρίαση - κάτι που συμβαίνει σπανίως κι ελπίζουμε να μην ήταν θέμα υγείας, αλλά κάποια υπηρεσιακή υποχρέωση- κι έτσι έχασε το νέο σόου εντυπώσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αλλά μπορεί να το διαβάσει στο Reportaz Net...