Latest News

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτοι διάλογοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά : Ο Ξηρός, οι άσχετοι και η κάθε Συριζαία κότα!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Καβγάς με επικούς διαλόγους ξέσπασε χωρίς σοβαρό λόγο και αιτία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...


Ένα περίπτερο στάθηκε φαινομενικά η αφορμή να πυροδοτήσει μια αντιπαράθεση άνευ προηγμένου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με αποτέλεσμα να ξεφύγουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που το τερμάτισαν το επίπεδο του Σώματος.
Ο Ξηρός
Η εκρηκτική ατμόσφαιρα είχε αρχίσει νωρίτερα όταν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μελάς είχε συνδέσει το "Λιμάνι της Αγωνίας" με τον... Σάββα Ξηρό!
Ο απίστευτος συσχετισμός έγινε σε μια άστοχη αναδρομή του αντιδημάρχου κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε μπαρ της Τρούμπας. Οι σύμβουλοι από το Λιμάνι της Αγωνίας αντέδρασαν και ζήτησαν να ανακαλέσει αλλά εκείνος έκανε απλά τη διόρθωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέσεις με τον τρομοκράτη της 17Ν που τραυματίστηκε το 2002 όταν έσκασε η βόμβα στα χέρια του στο λιμάνι του Πειραιά.
Αν και δεν έλειπαν κάποιες αναφορές - καρφιά από τον Δημήτρη Γκερλέ, η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά, όταν έφτασαν στο θέμα που αφορούσε στη μετακίνηση ενός περιπτέρου από το Νέο Φάληρο στο Πασαλιμάνι.  Παρουσία της κόρης του ενδιαφερόμενου κι άλλων ιδιοκτήτων περιπτέρων, η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα, σχεδόν όση χρειάστηκαν να περάσουν όλα τα υπόλοιπα θέματα!Κάποιοι στιγμή, ο υιός του πρώην βουλευτή πήρε ξανά το λόγο και πρότεινε να ψηφίσουν το θέμα όπως το έχει εισηγηθεί και αν κάποιους από τους εμπλεκόμενους έχει αντίρρηση να κάνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη!
Το "Λιμάνι της Αγωνίας" δεν άφησε ασχολίαστη την πρωτόγνωρη αυτή θέση, επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως έτσι υποβαθμίζει (για να μην πούμε ακυρώνει επί της ουσίας) τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
Όμως το θέμα είχε ήδη ψηφιστεί, αλλά ο νεαρός αντιδήμαρχος ζήτησε εκ νέου το λόγο κάτι που προκάλεσε την αντίδραση από "Λιμάνι της Αγωνίας". "Δεν μπορείτε να επικαλείστε τη Δημοκρατία..." ήταν η απάντηση της Μαρίας Σταθάκη στις διαμαρτυρίες του νεαρού αντιδημάρχου.
 " Οι καινούργιοι και άσχετοι..."
Η φράση αυτή φαίνεται πως ενόχλησε τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Αλέξανδρο Τζεφεράκο, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και ζήτησε να ανακαλέσει η Μαρία Σταθάκη. Εκείνη όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά μίλησε και "για καινούργιους και άσχετους ".

"Κάθε Συριζαία κότα..."
Αυτό προκάλεσε ένα απίστευτο ξέσπασμα του Αλέξανδρου Τζεφεράκου, ο οποίος φώναξε:
 "Άντε από δω με την κάθε Συριζαία κότα..."!!!
Τότε οι σύμβουλοι από το Λιμάνι της Αγωνίας δήλωσαν ότι αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά η ένταση συνεχίστηκε με τον Τζεφεράκο να κάνει λόγο για τη διαπλοκή του Λιμανιού της Αγωνίας, λέγοντας ότι "είστε μια κλίκα οι παλαιοί..."
Τελικά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά ο επικός διάλογος θα μείνει στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά...