Latest News

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Σκάνδαλο αδιαφορίας ή ανεπάρκειας της Περιφέρειας



Από τη Χριστίνα Κωνσταντίνου 

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος με σοβαρές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής του Ασπροπύργου αποτελεί...
εδώ και ενάμιση χρόνο το εργοστάσιο Λαζόπουλου μετά την καταστροφική πυρκαγιά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης της Πυροσβεστικής.
Στο έλεος των ανεξέλεγκτων μειονοτήτων, ρομά κλπ που εκμεταλλεύονται παράνομα το χώρο λεηλατώντας ότι απέμεινε από την πυρκαγιά που κατέστρεψε στις 6- 6-2015 το εργοστάσιο Λαζόπουλου που απλώνεται σε έκταση 45 στρεμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καμμένη γη του εργοστασίου τείνει να μετατραπεί σε παράνομη χωματερή, καθώς αδειάζονται ανεξέλεγκτα λύματα και σκουπίδια.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη συνεχή αποστολή συνεργείων και οχημάτων προσπαθεί επί σχεδόν 20 μήνες να διασώσει την κατάσταση στο εργοστάσιο που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για τυχόν αναζωπύρωση εστιών πυρκαγιάς, έχοντας ένα κόστος που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η κατάσταση όμως έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο και χρειάζεται να παρέμβει άμεσα η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά η κυρία Ρένα Δούρου, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση με το εργοστάσιο που αποτελεί βόμβα για το περιβάλλον της περιοχής του Ασπροπύργου.