Latest News

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΔHΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Που πήγαν 1.250.000 ευρώ των Ολυμπιακών Αγώνων (FOTO REPORTAZ NET)


Ένα ποσόν περίπου 1.250.000 ευρώ δόθηκε στο Δήμο Πειραιά για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων...
του 2004.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ποσόν δεν διατέθηκε για τους σκοπούς που ο Δήμος Πειραιά  επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή "στην υλοποίηση δράσεων καθαριότητας στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας", αφού φέρεται να εγκρίνεται ένα μήνα μετά την  ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαρία σταθάκηΤο θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά από τη δημοτική σύμβουλο με το "Λιμάνι της Αγωνίας" Μαρία Σταθάκη στο πλαίσιο της ανάδειξης των ευρημάτων της έκθεσης για το διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά κατά την περίοδο 2003-2012. 
Αποτέλεσμα εικόνας για χρήστος αγραπίδης reportaznet"Οφείλεται να μας πείτε που δόθηκε το 1.250.000 ευρώ για την Ολυμπιακή προετοιμασία;" ρώτησε η Μαρία Σταθάκη, απευθυνόμενη επί της ουσίας στον τότε δήμαρχο Πειραιά και νυν αντιδήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη
Ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι πλέον η έκθεση των ελεγκτών έχει πάρει το δρόμο προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις αρμόδιες αρχές (Ελεγκτικό Συνέδριο, Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κλπ) που θα διερευνήσουν τα περαιτέρω. 
O ίδιος έκανε λόγο "για κομματικά παιχνίδια που έχουν στόχο την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Πειραϊκού Λαού"! 
Αποτέλεσμα εικόνας για κάρλες ρεπορταζ νετ
Ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών  επί δημαρχίας Αγραπίδη και νυν συντονιστής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Κάρλες θέλησε να δώσει τη δική του εκδοχή για το που δόθηκε το ποσό για την Ολυμπιακή προετοιμασία, υποστηρίζοντας πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε καμία υπεξαίρεση, αλλά τα χρήματα αυτά πήγαν σε μισθοδοσίες εργαζομένων.

Ο δημοτικός σύμβουλος με το "Λιμάνι της Αγωνίας" Δημήτρης Γκερλές εξήγησε τι εννοούμε όταν λέμε μισθοδοσία, λέγοντας πως επί δημαρχίας Αγραπίδη μια δημοτική επιχείρηση από 100.000 ευρώ, έφτασε να έχει 2.000.000 ευρώ για μισθούς εργαζομένων και οι 100 δημοτικοί αστυνομικοί έπαιρναν υπερωρίες, εμφανιζόμενοι ότι δουλεύουν όλη τη νύχτα. 
Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης μώραλης ρεπορταζ νετ
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης περιορίστηκε να δηλώσει απλά "δεν έχω να πω τίποτα", ακολουθώντας την πάγια θέση σχετικά με τα ευρήματα της έκθεσης του διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά...