Latest News

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ιδού γιατί δεν υπάρχει σωτηρία για το Δήμο Πειραιά! (FOTO REPORTAZ NET)


Αν παρακολουθούσε κανείς την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, τότε εύκολα θα μπορούσε να καταλάβει γιατί αυτός ο Δήμος δεν σώνεται...

με τίποτα!
Αυτό δεν το είπε τώρα κάποιος τυχαίος, αλλά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όταν το λέει εμμέσως πλην σφαώς, ο νυν δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.
"Δεν είναι τυχαία η κατάσταση που βρίσκεται ο Πειραιάς, ο οποίος έπρεπε να πετάει, αλλά δεν πετάει..." είπε δια μικροφώνου ο Γιάννης Μώραλης, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

"Ε, και τι έγινε  και που τα έγραψαν οι ελεγκτές"!

" Έρχεται μια έκθεση ορκωτών λογιστών για το 2014 με 25 σημεία που είναι παρόμοια ευρήματα με προηγούμενους ελέγχους. Όμως αποφεύγουμε να τα συζητήσουμε και επαναλαμβάνονται τα ίδια. Αυτό είναι το πρόβλημα με το Δήμο Πειραιά..." τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, επισημαίνοντας:
"Ακούμε να μιλάνε από την παράταξη της αντιπολίτευσης, λες και είναι όλα καλώς καμωμένα από τις προηγούμενες δημοτικές στον Πειραιά  ή να λένε τι έγινε που τα έγραψαν οι ελεγκτές..."!!!

Το ξέσπασμα Μώραλη πυροδοτήθηκε από την απουσία της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κατά την ειδική συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε η έκθεση για τον ισολογισμό του 2014.

Εξοργισμένος ο δήμαρχος έφυγε από την αίθουσα κι επέστρεψε λίγο αργότερα...  

Απουσία ή στήσιμο;
Η απουσία ήταν τελικά στήσιμο
Η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης προκάλεσε αίσθηση στην συζήτηση που αφορούσε τα πεπραγμένα της για τους τελευταίους οκτώ μήνες στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  οι δημοτικοί σύμβουλοι του "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" είχαν προσέλθει κανονικά (για την ακρίβεια, ήταν στις 4.03  στην αίθουσα του Δ.Σ. και αποχώρησαν στις 4.49) χωρίς να έχει ξεκινήσει συνεδρίαση, προφανώς γιατί δεν υπήρχε απαρτία, από την πλευρά της πλειοψηφίας...
Δηλαδή, αποχώρησαν, είτε γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο είτε γιατί ήθελαν να δείξουν πως ενοχλήθηκαν από το... στήσιμο!

Το διάγγελμα
Το διάγγελμα του Τάσου Κάρλε
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα, όταν πλέον είχε ξεκινήσει η... επόμενη συνεδρίαση!  Τότε βρήκε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ο συντονιστής της δημοτικής παράταξης "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" Τάσος Κάρλες, απαντώντας σε όσα είχαν ειπωθεί στην... προηγούμενη συνεδρίαση. 
Αυτή η ετεροχρονισμένη και μεγάλης διάρκειας παρέμβαση φαίνεται πως ενόχλησε τόσο τον δήμαρχο, ο οποίος τον διέκοψε διαμαρτυρόμενος ότι ενώ απουσίαζε από την ειδική συνεδρίαση, ήρθε τώρα και κάνει...διάγγελμα!

@ Κάπως έτσι δεν είναι τυχαία η κατάσταση στον Πειραιά κι αυτός ο Δήμος δεν σώνεται με τίποτα...