Latest News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

"Πάγωσαν" μέχρι νεωτέρας οι εργασίες της ΜΚΟ PRAKSIS - Μάζεψαν υλικά και εργαλεία από το σχολείο του Πειραιά



Ύστερα από δύο βδομάδες κινήθηκαν τελικά οι νόμιμες διαδικασίες στο παλαιό κτίριο της οδού Σπάρτης που...στο παρελθόν στεγαζόταν το 4ο Γυμνάσιο Πειραιά (πρώην 5ο Γυμνάσιο Αρρένων).
Παρουσία της αστυνομίας και της Πολεοδομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα αυτοψία για να διαπιστωθούν οι εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες που εκτελούσαν συνεργεία για λογαριασμό της ΜΚΟ PRAKSISγια τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου κτηρίου πρώην σχολείου σε ξενώνα φιλοξενίας μεταναστών.
Μάλιστα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του Reportaz Net, συνεργεία πήραν τα υλικά και τα εργαλεία και τα μετέφεραν με τέσσερα φορτηγά, καθώς ύστερα από τη μήνυση και τις καταγγελίες των κατοίκων σταμάτησαν τουλάχιστον προσωρινά οι εργασίες ανακαίνισης του παλαιού κτιρίου.
Ωστόσο, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, το ερώτημα παραμένει πως μπορεί να εμπιστεύεται κανείς την ασφάλεια ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών σε μια ΜΚΟ που παρανόμως και εντελώς τυχοδιωκτικά κάνει εργασίες μετατροπής παλαιού σχολείου σε ξενώνα φιλοξενίας χωρίς άδεια από την αρμόδια Πολεοδομία...