Latest News

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Αυτή είναι μια πρωτοβουλία της Ειρήνης Νταϊφά για τον πολιτισμό στον Πειραιά...


Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, εξασφάλισε με πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Πολιτισμού κυρίας Ειρήνης Νταϊφά μία εξαιρετική συνεργασία με την...
METROPOLITAN OPERA και τα μπαλέτα του ROYAL OPERA HOUSE.
 Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, θα παρουσιάσει και φέτος το βραβευμένο Πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας σε ζωντανή μετάδοση. Πρόκειται για προβολές μέσω δορυφορικού κυκλώματος High Definition από την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αντίστοιχα.

Οι παραστάσεις που θα μεταδοθούν στο Δημοτικό Θέατρο είναι:

8 Οκτωβρίου 2016
ΤΡΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ - Richard Wagner
Η Νina Stemme κάνει το ντεμπούτο της στη Met ως Ιζόλδη - έναν ρόλο που έχει ερμηνεύσει με κορυφαίους θιάσους του κόσμου. Ο Τριστάνος της είναι ο Αυστραλός Stuart Skelton. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Ekaterina Gubanova ως Μπρανγκένε, τον Evgeny Nikitin ως Κούρβεναλ (κάνουν το ντεμπούτο τους στη Met), με τον René Pape ως Βασιλιά Μάρκε, έναν ρόλο που ερμήνευσε εξαιρετικά σε τρεις προηγούμενες σεζόν της Met. Σκηνοθετεί ο  Mariusz Treliński. Διευθύνει ο Sir Simon Rattle σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Met.
22 Οκτωβρίου 2016
NTON TZOBANNI - Wolfgang Amadeus Mozart
Ο Simon Keenlyside κάνει το ντεμπούτο του σε αυτόν τον ρόλο στη Met ως ο αμετανόητος γόης, σε αυτή τη σκηνοθεσία του αριστουργήματος του Mozart από τον βραβευμένο με Tony Award Michael Grandage. Ο Πρώτος Μαέστρος της Met Fabio Luisi διευθύνει μια διανομή που περιλαμβάνει τη Hibla Gerzmava ως Ντόννα Άννα, τη Malin Byström ως Ντόννα Ελβίρα, τη Serena Malfi ως Ζερλίνα, τον Adam Plachetka ως Λεπορέλο, τον Matthew Rose ως Μαζέτο, τον Kwangchul Youn ως Διοικητή και τον Rolando Villazón στο ντεμπούτο του στη Live in HD ως Ντον Οττάβιο.
7 Ιανουαρίου 2017
ΝΑΜΠΟΥΚΟ - Giuseppe Verdi
Ο Μουσικός Διευθυντής της Met James Levine διευθύνει το πρώιμο δράμα του Verdi που εξελίσσεται στην Αρχαία Βαβυλώνα και τον καθιέρωσε μόνιμα ως κορυφαίο συνθέτη, το Ναμπούκο. Ο Plácido Domingo προσθέτει έναν νέο ρόλο στο ρεπερτόριό του ως ο ομώνυμος χαρακτήρας, η Liudmyla Monastyrska ερμηνεύει τον δυναμικό ρόλο της Αβιγαλής, της αποφασιστικής κόρης του Ναμπούκο, η Jamie Barton ερμηνεύει την Φενένα, ο Russell Thomas τον Ισμαήλ και ο Dmitri Belosselskiy τον Προφήτη Ζαχαρία, τον ρόλο με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Met το 2011.
11 Μαρτίου 2017
ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ - Giuseppe Verdi
Η Sonya Yoncheva φέρνει για πρώτη φορά στο κοινό της Met: Live in HD την περίφημη ερμηνεία της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτα Βαλερύ, απέναντι στον ανερχόμενο τενόρο Michael Fabiano στο ρόλο του εραστή της, του Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, τον κατηγορηματικά αντίθετο πατέρα του Αλφρέντο, σε μια επανάληψη της σκηνοθεσίας του Willy Decker υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της  Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.
Θα μεταδοθεί επίσης στις 27 Οκτωβρίου 2016 το έργο "The Entertainer" του John Osborne από τo Kenneth Branagh Theatre Live.