Latest News

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Θύμα ληστείας ο Στυλιανός Παττακός, ο οποίος είναι σήμερα 104 ετών... (ΕΙΚΟΝΑ+ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)



Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα στη μονοκατοικία όπου διαμένει ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, ο Στυλιανός Παττακός...
στα Πατήσια, και τον λήστεψαν.
Ήταν 4:00 τα ξημερώματα όταν οι άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίασαν την πόρτα της οικίας και αφού ακινητοποίησαν την αλλοδαπή οικιακή βοηθό, πήραν κοσμήματα, συλλεκτικά νομίσματα και αναμνηστικά μετάλλια του Στ. Παττακού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή κοιμόταν.
Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Ο  Παττακός είναι σήμερα 104 ετών!
Ο Στυλιανός Παττακός, ένας από τους στρατιωτικούς που πρωταγωνίστησαν στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 στην Ελλάδα, έχει γεννηθεί στις 8 Νοεμβρίου του 1912 στην Κρήτη.
Μετά την πτώση του καθεστώτος, ο Παττακός κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Ο Παττακός που δεν μετάνιωσε ποτέ για τη συμμετοχή του σ' αυτό που εξακολουθεί να αποκαλεί "επανάσταση" της 21ης Απριλίου 1967, αποφυλακίστηκε το 1990 για λόγους υγείας. Τα τελευταία  χρόνια η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί.