Latest News

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Έτσι χάθηκε η διαφάνεια στον Δήμο Πειραιά

Πολύς καιρός – σχεδόν ενάμισης χρόνος- έχει περάσει από τότε που ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είχε πει δημόσια πως  θα δώσει...
στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για όσα παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου στο Δήμο.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς φαίνεται πως πρόκειται για πολιτική επιλογή της σημερινής δημοτικής αρχής, αν και  κάτι τέτοιο δεν συνάδει με οποιαδήποτε έννοια της διαφάνειας στο Δήμο Πειραιά.

Η επιλογή του δημάρχου  να μην ενημερώσει -με στοιχεία πάντα- για όσα παρέλαβε από τον προκάτοχό του κρίνεται από τους δημότες και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά: 
 Ή δεν βρήκαν τίποτα που να είναι άξιο λόγου (κάτι εξαιρετικά απίθανο) ή στο παρασκήνιο έγινε μια συμφωνία μεταξύ πρώην και νυν δημάρχου (κάτι επίσης εξαιρετικά απίθανο) ή συνέβη κάτι άλλο και τηρείται αυτή η σιωπή "των αμνών" στο Δήμο Πειραιά.

Ο δήμαρχος 
Ο Γιάννης Μώραλης δεν έχει μπορέσει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο αυτή την ασυνέπεια λόγων και πράξεων.  Απλά  ισχυρίζεται ότι κάποια στιγμή ανέφερε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά αποκόμισε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή δεν μετέδωσαν όσα είχε πει κατά τη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου.  
Όπως υποστήριξε, " πριν λίγο καιρό έκανα αναφορά σε εννέα θέματα κακοδιοίκησης, αλλά δεν είδα να γράψει κανείς τίποτα και φάνηκε ότι δεν ενδιαφέρει το θέμα τους δημοσιογράφους..."!
Αυτό αυτόν τον ισχυρισμό ο δήμαρχος το έχει επαναλάβει και στο δημοτικό συμβούλιο και ίσως χρειάζεται να του απαντήσει κάποιος γιατί τον αδικεί και είναι μισή αλήθεια.
Η α-διαφάνεια
Κατ' αρχήν, ο δήμαρχος δεν μπορεί να ισχυρίζεται  δημόσια πως δεν έκανε το αυτονόητο και ήταν ασυνεπής στη δέσμευσή του να ενημερώσει τους δημότες για την κατάσταση που παρέλαβε στο Δήμο,επειδή τα ΜΜΕ δεν "έπαιξαν" όσα γενικά και αόριστα ανέφερε κάποια στιγμή σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ενημέρωση για τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής έχει αξία όταν συνοδεύεται με επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα του δημάρχου που υποτίθεται ότι έχει πλήρης ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Δήμου. 


Διαφορετικά είναι απλά λόγια του αέρα που λέγονται είτε για τη δημιουργία εντυπώσεων είτε για να εξυπηρετήσουν άλλες μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

@ Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως κάπως έτσι χάθηκε η διαφάνεια στον Δήμο Πειραιά...