Latest News

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η απαρτία, οι απουσίες και τα παραλειπόμενα (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Συνεχίστηκε η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, καθώς και στην τελευταία συνεδρίαση επί της ουσίας δεν υπήρχε απαρτία...
στην αίθουσα. 
@Την ώρα της ψήφισης των σοβαρών θεμάτων με την διαδικασία εξπρές “εγκρίνεται όπως εισάγεται’, είχαν απομείνει περί τους 20 δημοτικούς συμβούλους.
Από την πλειοψηφία ήταν κυρίως αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, καθώς και πέντε σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  
@ Εκείνο που δημιουργεί την πιο αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι είτε απουσιάζουν συχνά είτε προσέρχονται στο δημοτικό συμβούλιο και παραμένουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης προ ημερησίας και μετά αποχωρούν κατά την ψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης χωρίς να καταγράφεται η απουσία τους...

@ Η απουσία πολλών δημοτικών συμβούλων φαίνεται πως είναι πλέον μόνιμη κατάσταση, αν και δεν έχει συμπληρωθεί μόλις 1,5 χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Και να φανταστεί κανείς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδριάσει κατά μέσο όρο δύο φορές το μήνα και δεν μπορούν να διαθέσουν 5- 6 ώρες για να ασκήσουν τα καθήκοντα για τα οποία πριν από δύο χρόνια ζήτησαν να τη ψήφο των δημοτών. 



@ Το πιο παράδοξο είναι ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δείχνουν να διστάζουν να κάνουν τη... δουλειά τους, δηλαδή να ελέγξουν τη διοίκηση του Δήμου και να επισημάνουν τα κακώς κείμενα, γιατί, όπως ανέφερε ο Ιωσήφ Βουράκης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι νομίζουν ότι έχουν προσωπικά μαζί τους, όταν μεταφέρουν προβλήματα του Πειραιά!


@ Ενοχλημένος εμφανίστηκε  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πειραιά Τάσος Κάρλες, ο οποίος είχε ζητήσει οικονομικά στοιχεία από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Ωστόσο τα στοιχεία που έλαβε όχι μόνο δεν είχαν υπογραφή δημάρχου αλλά ούτε καν προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσίας.  (σ.σ. Είχαν την υπογραφή ενός τμηματάρχη, που ήταν αντικαταστάτη του!).
Έτσι, ο Τάσος Κάρλες  επέστρεψε πίσω τα στοιχεία και ζήτησε οι απαντήσεις να έχουν  την υπογραφή του δημάρχου, όπως αρμόζει, για να μπορεί να ασκήσει κριτική...


@ “Βαριές κουβέντες’’ ακούστηκαν μεταξύ του αντιδημάρχου καθαριότητας Παναγιώτη Καλογερόγιαννη και της δημοτικής συμβούλου του Λιμανιού της Αγωνίας Μαρίας Σταθάκη. 
Η τελευταία άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή για τους χειρισμούς στο θέμα της πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ, αν και ο συνδυασμός στηρίζει την κυβέρνηση και τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, όπου ίσως θα έπρεπε να καταθέσει τις προτάσεις για το λιμάνι του Πειραιά...


@ Άδεια για τρεις μήνες απουσίας από τις συνεδριάσεις ζήτησε να του δοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο Γιώργος Σιγάλας.  Ο πρώην αθλητής του μπάσκετ απουσίαζε εδώ και αρκετό καιρό και επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους, όπως ανέφερε σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο Γιώργο Δαβάκη, Το Δ.Σ ενέκρινε ομόφωνα το αίτημά του που ανάλογο υποβάλλεται για πρώτη φορά στο Δήμο Πειραιά.

@ Περιπέτεια με την υγεία του είχε ξαφνικά ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Πηρούνιας, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στον Πειραιά. Έτσι, όπως ήταν φυσικό, απουσίαζε δικαιολογημένα από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Πειραιά. 
Περαστικά του ευχήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Δαβάκης...