Latest News

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τα λόγια του αέρα για έργα...


Κάποιοι είχαν καλλιεργήσει επικοινωνιακά προσδοκίες για ανακοινώσεις έργων από την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών,  με αφορμή τα εγκαίνια του σχολείου της...
Ραλλείου Σχολής. 
Ωστόσο ο Χρ. Σπίρτζης εξήγγειλε απλά όσα κατά καιρούς υπόσχονται κυβερνητικοί παράγοντες στο Δήμο Πειραιά, μιλώντας γενικά και αόριστα για έργα, χωρίς καν να αναφέρει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτήσεις κλπ. 

Μάλιστα, ο υπουργός αποχώρησε από την πόλη, χωρίς καν να πάει  να κάνει μια αυτοψία για όσα είχε υποσχεθεί λίγο πριν στα εγκαίνια, όπως ίσως θα περίμεναν από το Δήμο Πειραιά. 

Κατά τα λοιπά, ο Χρ. Σπίρτζης ανέφερε ότι σε συμφωνία με την Περιφέρεια και το Δήμο θα προχωρήσουν κι άλλα έργα, όπως η υπογειοποίηση τμημάτων της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ, για να ανασάνει συγκοινωνιακά η πόλη. 

Εξήγγειλε επίσης τη μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής σε ποδηλατόδρομο, διατηρώντας τη σιδηροδρομική υποδομή και επιπλέον την χρηματοδότηση μιας συγκοινωνιακής ολοκληρωμένης μελέτης για την πόλη του Πειραιά.

Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το δικαστικό μέγαρο Πειραιά να μεταφερθεί στο παλιό κτίριο που είχε το σχολείο. Είπε μάλιστα ότι την προσεχή Τρίτη είναι προγραμματισμένη σχετική συνάντηση παρουσία και του Υπουργού Δικαιοσύνης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Τέλος, υπό μελέτη είναι με την Περιφέρεια Αττικής αίτημα 10ετιών της κοινωνίας του Πειραιά, σχετικά με τη λειτουργία νέας κλειστής αγορά της πόλης.

@ Όλα αυτά τα έχουμε ακούσει να λέγονται πολλές φορές κι από πολλούς, αλλά έως τώρα παραμένουν λόγια του αέρα και δεν έχει γίνει τίποτα στον Πειραιά...