Latest News

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τι καιρό θα κάνει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα


Καλοκαιρία με μικρά διαστήματα βροχοπτώσεων προβλέπουν τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία για τη Μ. Εβδομάδα και κατά πάσα...
πιθανότητα το Πάσχα, δίχως να υπάρχουν -μέχρι στιγμής- προβλήματα για τους εκδρομείς λόγω ανέμων, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.
Αύριο Κυριακή, λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν με τοπικές βροχές να σημειώνονται στα βορειοδυτικά και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει εκ νέου μικρή άνοδο.
Μεγάλη Εβδομάδα
Στην Θεσσαλονίκη, κυρίως άστατος θα είναι ο καιρός μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με καταιγίδες μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και τη θερμοκρασία σε πτώση. Οι άνεμοι θα είναι με μέτριες εντάσεις ενισχυμένοι κυρίως στο Θερμαϊκό.Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με πιθανές καταιγίδες τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο με τη θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.
Αναλυτικότερα:
Τι καιρό θα κάνει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα
  • Μεγάλη Δευτέρα 25/4: Ο καιρός θα κυλίσει άστατος σε μεγάλο κομμάτι του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου με καταιγίδες και πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα από 13-20oC, στη κεντρική χώρα από 14-24oC, στη δυτική από 14-17oC, στη νότια από 20-24oC και στην ανατολική από 17-22oC. Νοτιοδυτικοί ενισχυμένοι άνεμοι σε όλη τη χώρα με ένταση 6-7 στα πελάγη και 4-6 στη στεριά.
  • Μεγάλη Τρίτη 26/4: Καλός σε γενικές γραμμές καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις ωστόσο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ίσως σημειωθούν λίγες καταιγίδες στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο και τη Μακεδονίας. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα από 7-17oC, στη κεντρική χώρα από 10-18oC, στη δυτική από 15-17oC, στη νότια από 14-19oC και στην ανατολική από 15-18oC. Δυτικοί, βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 4-6 μποφόρ.
  • Μεγάλη Τετάρτη 27/4: Άστατος καιρός σε περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας με βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, ενώ δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις σε βουνά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου ενώ τις βραδινές ώρες κάποιες χιονοπτώσεις ίσως φανούν και σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα από 6-15oC, στη κεντρική χώρα από 8-16oC, στη δυτική από 13-16oC, στη νότια από 15-18oC και στην ανατολική από 15-17oC. Ενισχυμένοι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ στη στεριά και 5-7 μποφόρ στα πελάγη.
  • Μεγάλη Πέμπτη 28/4: Καλοκαιρία στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και πιθανές σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα σε περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Λίγες πιθανές χιονοπτώσεις σε βουνά της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα από 8-16oC, στη κεντρική χώρα από 11-18oC, στη δυτική από 15-18oC, στη νότια από 16-19oC και στην ανατολική από 16-19oC. Βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ στη στεριά και 5-7 μποφόρ στα πελάγη.
  • Μεγάλη Παρασκευή 29/4: Άστατος καιρός με καταιγίδες σε πολλές περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και πιθανότατα και της Θράκης, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τοπικές χιονοπτώσεις σε βουνά της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία αμετάβλητη, θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα από 9-16oC, στη κεντρική χώρα από 11-18oC, στη δυτική από 15-18oC, στη νότια από 16-20oC και στην ανατολική από 16-19oC. Βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 4-5 στη στεριά και 5-7 μποφόρ στα πελάγη.
  • Μεγάλο Σάββατο 30/4: Άστατος καιρός με πιθανές σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Χιονοπτώσεις σε βουνά της βόρειας, ίσως και της κεντρικής χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα από 9-18oC, στη κεντρική από 11-18oC, στη δυτική από 15-19oC, στη νότια από 15-19oC και στην ανατολική από 16-21oC. Ενισχυμένοι βόρειοι γενικά άνεμοι 4-6 στη στεριά και 6-8 μποφόρ στα πελάγη.
  • Κυριακή Πάσχα 1/5: Καλοκαιρία αναμένεται στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας με ηλιοφάνεια και κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις, ενώ σε τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης, η πιθανή εκδήλωση καταιγίδας το μεσημέρι και το απόγευμα είναι μεγάλη.
Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο, θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα από 10-23oC, στη κεντρική χώρα από 13-24oC, στη δυτική από 16-23oC, στη νότια από 16-24oC και στην ανατολική από 16-23oC. Ενισχυμένοι βόρειοι γενικά άνεμοι 4-5 στη στεριά και 5-7 μποφόρ στα πελάγη.