Latest News

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : "Εκτροχιάστηκε" το τραμ στον Πειραιά - Σε δύο χρόνια (και βλέπουμε) οι συρμοί στην πόλη

Τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια θα περάσουν μέχρι να κυκλοφορήσουν οι συρμοί του τραμ στους δρόμους...
του Πειραιά!
Την αποκάλυψη αυτή κάνει αιρετός από την Περιφέρεια Πειραιά που είναι σε θέση να γνωρίζει από "πρώτο χέρι" την εξέλιξη των εργασιών της επέκτασης του ΤΡΑΜ, ενός έργου που έχει διχάσει τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα στο Reportaz Net, ακόμα και να τελειώσουν, έστω και μεγάλη καθυστέρηση, τα έργα της επέκτασης των γραμμών του τραμ στον Πειραιά, οι συρμοί δεν πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης πριν περάσουν τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια. 
Ο χρόνος αυτός εκτιμάται ότι θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια τροχαίο υλικού (συρμοί κλπ. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαδικασίες της προμήθειας του τροχαίου υλικού έχουν παγώσει εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.
Ήδη το αμφιλεγόμενο έργο της επέκτασης του τραμ έχει βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος . Στην αρχή ήταν να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015, στη συνέχεια πήρε παράταση για το 2016 Μέχρι σήμερα έχει γίνει μόλις το 25% του συνόλου των εργασιών και έχει απορροφηθεί το 65% των κονδυλίων. 

Τι λέει ο δήμαρχος


Για το θέμα της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστέλλας, στο εστιατόριο «Ζορμπάς», στο Μικρολίμανο. 

"Ένα μεγάλο πρόβλημα για την πόλη, τους πολίτες και τους επισκέπτες είναι τα έργα του Τραμ. Καλώς ή κακώς το τραμ ξεκίνησε και βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο. Υπάρχουν φωνές που δημόσια εγκαλούν εμένα ή συνεργάτες μου, ότι δεν σταματάμε το έργο του τραμ. Το λέω για πολλοστή φορά. Δεν μπορούμε ως Δήμος να σταματήσουμε ένα χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο. Μίλησα σχετικά και με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό κ. Σγουρίδη. Να βελτιώσουμε θέματα που αφορούν το τραμ ναι, να σταματήσει το τραμ δεν είναι εφικτό. Είναι μεγάλο το κόστος για το δημόσιο. Το λέω επειδή είναι ένα μεγάλο θέμα και απασχολεί. Εμάς μας απασχολεί και παλεύουμε τουλάχιστον να επιταχυνθεί, να τελειώσει και να δούμε μετά πως μπορεί να λειτουργήσει η πόλη. Να σταματήσει το τραμ δεν γίνεται...".

@Με λίγα λόγια, ο Δήμος Πειραιά περιμένει να τελειώσουν τα έργα και μετά να δει τι θα γίνει με το κυκλοφοριακό στους δρόμους της πόλης. 
Αν και είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα λόγω των έργων σε διάφορα σημεία, ειδικά είσοδος, έξοδος και κέντρο του Πειραιά, 
θα γίνουν μόνιμα και θα διογκωθούν όταν μετά από δύο χρόνια (και βάλε) θα κυκλοφορήσουν οι συρμοί του Τραμ...