Latest News

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Όταν το...ΤΑΙΠΕΔ συνεδρίασε στο Δήμο Πειραιά!

Αν κάποιος παρακολουθούσε την προ ημερησίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τότε μάλλον μπορεί να μπερδευόταν και να νόμιζε ότι συνεδρίαζε το Δ.Σ.
του ΤΑΙΠΕΔ! 
Το επίκαιρο θέμα της επικείμενης πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ έφερε προς συζήτηση το "Λιμάνι της Αγωνίας", που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητώντας να γίνει για μια ειδική συνεδρίαση για το λιμάνι του Πειραιά με την παρουσία βουλευτών και άλλων φορέών της πόλης, προκειμένου να συντονίσουν- λέει- τον αγώνα για να ματαιώσουν την πώληση του ΟΛΠ. 

Το παράδοξο είναι ότι τις διαδικασίες της πώλησης του ΟΛΠ προωθεί πλέον ο ιδρυτής της ίδιας δημοτικής παράταξης και νυν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τώρα εμφανίζονται να πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις!

Ωστόσο το ίδιο εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων απ' όλες τις άλλες παρατάξεις φαίνεται πως έχει αποδεχτεί σε τέτοιο βαθμό την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Μάλιστα, θεωρούν περιττή κάθε επιπλέον συζήτηση για ένα θέμα που υποτίθεται βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης, αλλά πιστεύουν πως είναι τελειωμένο. 

Αντί, λοιπόν, να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας αναλώθηκαν σε μια μικροκομματική αντιπαράθεση χωρίς νόημα (α-νόητη) που ανέδειξε ότι ΟΛΟΙ είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την πόλη...

@ Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να πωλείται το λιμάνι και να μην θέλεις καν να το συζητήσεις γιατί το θεωρείς χάσιμο χρόνου. (Δηλαδή, ποιο άλλο μπορεί να είναι τώρα σοβαρότερο θέμα για συζήτηση;) 
Αυτό δεν θα το έκανε ούτε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ...