Latest News

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Χρ.Ξηρός-Μαζιώτης στη λίστα τρομοκρατών των ΗΠΑ

Χρ.Ξηρός-Μαζιώτης στη λίστα τρομοκρατών των ΗΠΑ
Σε μια άκρως επιθετική από διπλωματικής απόψεως ενέργεια, το State Department προχώρησε στην ένταξη των δυο Ελλήνων τρομοκρατών, Χριστόδουλο Ξηρό και Νικόλαο Μαζιώτη, στην πιο σημαντική λίστα για τα θέματα τρομοκρατίας..
των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου βρίσκονταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο Αϊμάν Αλ Αουλάκι.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τους συμπεριέλαβε στη λίστα αυτή που θεσπίστηκε με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224 το οποίο αφορά σε τρομοκράτες και όσους παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκράτες ή στην εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών. Ως αποτέλεσμα της ένταξης σε αυτό τον κατάλογο, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ατόμων αυτών που υπόκεινται στην δικαιοδοσία των ΗΠΑ «παγώνουν».
Πολίτες των ΗΠΑ απαγορεύεται ρητώς να έχουν την οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες που επιδεικνύουν εξαιρετική ευαισθησία στα θέματα τρομοκρατίας, θεωρούν αυτονόητη τη συμμόρφωση των συμμάχων τους, με έμφαση προφανώς αυτών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να αποδέχονται και να συμμορφώνονται απόλυτα με τις αποφάσεις αυτές.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σχετική ανακοίνωση, το State Department προχωρά σε αναλυτική καταγραφή – δημοσιοποίηση της ιστορίας των Χριστόδουλου Ξηρού και Νίκου Μαζιώτη, εξηγώντας με τον τρόπο αυτό αναλυτικά το σκεπτικό οδήγησε στην απόφαση της συμπερίληψής τους στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, οι οποίοι έχουν πλήξει τα αμερικανικά συμφέροντα (δολοφονία Αμερικανών πολιτών, επίθεση με αντιαρματικό βλήμα στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα).