Latest News

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δήμαρχοι : "Δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ..."!

Οι δήμαρχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα των ταμειακών αποθεμάτων, διαμηνύοντας ότι...


δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα ευρώ..."! 
Αν και δεν έχει διευκρινιστεί πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να βρεθούν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, ωστόσο υποστηρίζουν πως θα κρατήσουν κοινή στάση, καθώς τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για την λειτουργία των δήμων και δεν μπορούν να τα διαθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:
H αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας.
Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα.
Είναι αντίθετη όμως σε μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες δεν θα μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση υπολογίζει ότι με αυτά τα ταμειακά υπόλοιπα θα μπορούσε να βρει περί τα 2 με 2.5 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις.