Latest News

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πόλεμος συμμοριών για την προστασία μαγαζιών -Επαγγελματίας ο πιστολέρο στο Μικρολίμανο

Αν ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά στα βίντεο με τον πιστολέρο του Μικρολίμανου, τότε θα σχηματίσει διαφορετική άποψη από όσα παρουσίαζαν τουλάχιστον αρχικώς ...
διάφορα ΜΜΕ, .(ΔΕΣ ΕΔΩ) ΚΑΙ (ΕΔΩ) 
Αυτές είναι οι μοναδικές πραγματικές εικόνες που έχουμε από τον δράστη του μακελειού στο Μικρολίμανο. 
Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας ο οποίος αποχωρεί από το μπαρ, κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα αυτόματο όπλο. Περπατάει ψύχραιμα και σταθερά ρίχνοντας ματιές πίσω του για να δει αν τον ακολουθεί κανείς. Μετά τα πρώτα βήματα αλλάζει κατεύθυνση προς τα αριστερά κι αρχίζει να τρέχει με μεγάλους διασκελισμούς έχοντας το όπλο κολλημένο στο σώμα του. 
Στο δεύτερο βίντεο έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για πριν και μετά τα περιστατικό. 
Από τις κινήσεις του μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τι έκανε και τι θα κάνει για να αποφύγει τη σύλληψη.  Ο δράστης δείχνει ιδιαίτερα ψύχραιμος, κινείται επαγγελαμτικά, τόσο όσο και μετά το γάζωμα στο μπαρ. Φαίνεται να έχει πλήρη επίγνωση των πράξεών του που μπορεί να φαντάζουν σε κάποιους παράλογες, όπως αυτή του να ανοίγεις πυρ σε ένα μαγαζί, όπου βρίσκονται πάνω από 100 νεαρά άτομα.
 Οι διάφορες μαρτυρίες από "αυτόπτες μάρτυρες" και μη, που έκαναν λόγο για μαστουρωμένο και ψυχοπαθή, που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, περπατούσε και τρέκλιζε έξω από το μαγαζί δεν δείχνουν να επιβεβαιώνονται από τα βίντεο. 
Φυσικά δεν μπορείς να κάνει... αλκοτέστ ή ψυχιατρική διάνωση μέσω του βίντεο, αλλά ο δράστης δεν φαίνεται να είναι τόσο μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ουσιών, ώστε να μην ξέρει τι να κάνει για να μπορέσει να διαφύγει ανενόχλητος μετά από τους πυροβολισμούς στο μπαρ.
Αν τώρα ισχύουν και οι πληροφορίες από τις διαρροές της Αστυνομίας ότι ο συγκεκριμένος σεσημασμένος κακοποιός εμπλέκεται σε τουλάχιστον άλλες τρεις παρόμοιες υποθέσεις, τότε μάλλον δεν μπορεί να είναι τυχαίο το περιστατικό στο Μικρολίμανο. Από την στιγμή που ο δράστης φέρεται να έχει πυροβολήσει κι άλλες φορές σε μαγαζιά, τότε η ιστορία με την παρεξήγηση για τα μάτια της κοπέλας δεν φαίνεται να πείθει ως κίνητρο για την πράξη του. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι κάθε που τον απέρριπτε μια κοπέλα, αυτός έπαιρνε το «καλάσνικοφ» και γάζωνε νυχτερινά μαγαζιά... 
Πιο πιθανόν είναι το σενάριο ο δράστης είναι μέλος επικίνδυνης αλβανικής συμμορίας που δραστηριοποιείται στη σωματεμπορία, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, ενώ πουλά προστασία νυχτερινών κέντρων. 
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ μελών της συμμορίας, πιθανότατα για τον έλεγχο των παράνομων δραστηριοτήτων.