Latest News

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ποια είναι τα τρία σενάρια για την τραγωδία στο Βόλο

Ποιοι ήταν οι δύο λοχίες και ο δεκανέας που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο βολής του Βόλου [εικόνες]Στο πένθος βυθίστηκαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τον θάντο των  τριών στρατιωτών κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής του Βόλου, όταν διερράγη ο σωλήνας...
του όλμου. 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από το σημείο της τραγωδίας ο όλμος των 81 χιλιοστών εξερράγη πρόωρα κομματιάζοντας τον πυροσωλήνα εκτόξευσης. Ηταν η 13η βολή που θα έκανε η ομάδα των στρατιωτών, ενώ έως εκείνη τη μοιραία στιγμή όλα κυλούσαν ομαλά.

Η έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών της τραγωδίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους ειδικούς να προσανατολίζονται σε τρία πιθανά σενάρια.
  • Το 1ο το είναι ένα ενδεχόμενο είναι να υπήρχε πρόβλημα στην οβίδα ή τον σωλήνα. Οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμα να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αλλοίωσης της οβίδας αν και ήταν ελεγμένη και από «καλή παρτίδα», ούτε όμως αποκλείουν κάποιο πρόβλημα στο σωλήνα εκτόξευσης.
  • Το 2ο σενάριο αν και σπάνιο είναι η έκρηξη να προκλήθηκε από κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα που είχε η οβίδα
  • Το 3ο σενάριο που πάντοτε εξετάζεται είναι το ανθρώπινο λάθος κατά τη διάρκεια των χειρισμών
Πάντως αν οι ειδικοί προσανατολίζονται περισσότερο στο πρώτο από τα τρία σενάρια, η ολοκλήρωση των ερευνών θα δείξει τι προκάλεσε την τραγωδία στο Βόλο.