Latest News

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία των τριών άτυχων στρατιωτών -Ακαριαίος ο θάνατός τους..


Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία των τριών άτυχων στρατιωτώνΣήμερα, Τετάρτη, θα τελεστούν με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των τριών άτυχων στρατιωτών που σκοτώθηκαν  από την έκρηξη όλμου στη διάρκεια προγραμματισμένης βολής με...
βαριά όπλα.

Οι λοχίες Γιώργος Ορφανίδης, 33 ετών, και Αναστάσιος Μεζαλάς, 34 ετών, θα κηδευτούν στο Βόλο. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρόντος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χρήστου Μανωλά.

Ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος θα κηδευτεί στις 16:00 στο Πετρωτό Αχαΐας. Στην κηδεία του θα παραβρεθεί ο Πρώτος Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η σορός του άτυχου νέου, που υπηρετούσε τη θητεία του και βρισκόταν λίγο πριν την απόλυση, μεταφέρθηκε με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς  στο Πετρωτό.

Εν τω μεταξύ, σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βόλου ο υπολοχαγός που τραυματίστηκε από την έκρηξη. Ο 30χρονος βρίσκεται σε ιδιαίτερα φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση.

Ιατροδικαστής: «Ακαριαίος ο θάνατός τους»
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των τριών θυμάτων στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή: «Και οι τρεις στρατιώτες έφεραν συντριπτικά τραύματα. Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος».

Όσο για τον 30χρονο υπολοχαγό που νοσηλεύεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «είχε άγιο».