Latest News

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ενώνει δυνάμεις ο Ζαχαρίας Ζούπης...

Ούτε μια ούτε δύο, αλλά τρεις Δημοτικές Κινήσεις, καθώς και στελέχη απ' άλλους συνδυασμούς και παρατάξεις, στηρίζουν πλέον την υποψηφιότητα του ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ για Δήμαρχο ...
Κερατσινίου - Δραπετσώνας. 
Μετά την στήριξη της δημοτικής κίνησης
Αλλιώτικη Πόλη και η Δημοτική Κίνηση Ανατροπή αποφάσισε να στηρίξει την Ανεξάρτητη Υποψηφιότητα του Ζαχαρία Ζούπη για τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των πολιτών για συνεργασία ανάμεσα σε δημοτικές κινήσεις ζητώντας ανατροπή του σημερινού μοντέλου διοίκησης του Δήμου μας που ολοένα γίνεται και πιο επιτακτικό συναντήθηκαν αντιπροσωπείες των Δημοτικών Κινήσεων Ανατροπή και Αναγέννηση Τώρα, συζητώντας για μια εναλλακτική πρόταση με τη δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών (με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά).

Στην συνάντηση αυτή υπήρξε η εκτίμηση πως η αλλαγή του σκηνικού στο Δήμο περνάει μόνον μέσα από ευρύτερες, ισότιμες, ειλικρινείς συνεργασίες, που θα κατοχυρώσουν ένα μοντέλο διοίκησης βασισμένο στη διαφάνεια, στην εντιμότητα, στην αποτελεσματικότητα και στην ενεργή συμμετοχή των δημοτών της Πόλης μας.
Κοινή  ήταν η πεποίθηση πως είναι ανάγκη να ανατραπεί το σημερινό σκηνικό αδιαφάνειας, συγκεντρωτισμού και κακοδιοίκησης στο Δήμο και να εφαρμοστεί ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο. Ένα μοντέλο που θα στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της συμμετοχής και της αποτελεσματικότητας και θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, όχι για να του «χτυπά την πλάτη», αλλά για να διεκδικεί μαζί του.
Τα παραπάνω, όπως συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι, περνούν μόνο μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, τον ειλικρινή διάλογο και τη συνεργασία  σε ισότιμη βάση. Αυτά θα οδηγήσουν την πολυφωνία σε δημιουργική σύνθεση απόψεων και θέσεων και θα επιτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας, ενιαίας και στέρεας αυριανής διοίκησης του Δήμου μας.

Παραθέτουμε τα σημεία που συμφωνήθηκαν από κοινού και αποτελούντο πλαίσιο αρχών για την συμπόρευσητης Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" και της Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ" :
1. Μια Δημοτική Αρχή που γενικά σαν προτεραιότητες θα έχει τις κοινωνικές δομές, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.
2. Μια Δημοτική Αρχή που θα εφαρμόζει μια απόλυτα διαφανή οικονομική διαχείριση του Δήμου με εφαρμογές κοινωνικού ελέγχου.
3. Μια Δημοτική Αρχή που δε θα εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά τις ανάγκες των απλών πολιτών – δημοτών αυτής της πόλης.
4. Μια Δημοτική Αρχή που θα σέβεται τις ανάγκες των ΑμεΑ (ατόμων με αναπηρία) με διαδικασίες κοινωνικής τους ένταξης με ενεργό ρόλο σε όλα τα επίπεδο.
5. Μια Δημοτική Αρχή που θα ενθαρρύνει και θα εφαρμόζει συμμετοχικές διαδικασίες και διαδικασίες κοινωνικού ελέγχου γενικότερα για όλους τους δημότες της πόλης μας (με διοργάνωση δημοψηφισμάτων για σημαντικά προβλήματα της πόλης μας, με τη δημιουργία επιτροπών κατοίκων κ.α.). Θέλουμε το δημότη σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων.
Μια Δημοτική Αρχή που θα είναι σε ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία με συλλογικότητες, πρωτοβουλίες πολιτών και τα κινήματα.
6. Μια Δημοτική Αρχή που θα εφαρμόζει δημόσια, αποκεντρωμένη, με κοινωνικό έλεγχο διαχείριση απορριμμάτων με έμφαση στην πρόληψη και στην προδιαλογή.

   Ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε από τις δύο αντιπροσωπείες των δημοτικών κινήσεων «Αναγέννηση Τώρα» και «Ανατροπή» στα κάτωθι σημεία όπου και συναποφασίστηκε ότι είναι αναγκαίο:
 1. Μια Δημοτική Αρχή που θα προωθήσει άμεσα το ουσιαστικό και λειτουργικό άνοιγμα της παραλίας των λιπασμάτων της Δραπετσώνας στους πολίτες, στην προοπτική μετατροπής αυτού του χώρου σε χώρο πρασίνου (πάρκο), αναψυχής και πολιτισμού.
2. Μια Δημοτική Αρχή που θα προωθήσει άμεσα την απομάκρυνση του ατμοηλεκτρικού σταθμού Αγ. Γεωργίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και θα αντιμετωπίσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα της ύπαρξης των πυλώνων της ΔΕΗ στην πόλη μας.
3. Μια Δημοτική Αρχή που θα συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της ύπαρξης, της πολύ επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία, χωματερής βιομηχανικών αποβλήτων (από το πρώην εργοστάσιο λιπασμάτων της Δραπετσώνας) στα Λακκώματα Σχιστού Περάματος – Κερατσινίου.
4. Μια Δημοτική Αρχή που θα συμβάλλει γενικότερα στην περιβαλλοντική κι αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας. Απαιτούμε περισσότερους χώρους πρασίνου – ελεύθερους χώρους στην πόλη μας.