Latest News

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Το μαγικό με το Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ στον Πειραιά: Πως τα 22.000 τ.μ. duty free έγιναν 193.000 τ.μ. Mall!

Το duty free 22.000 τ.μ. στο Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) φαίνεται πως είναι Mall 193.000 τ.μ. μέσα στο λιμάνι ...
του Πειραιά.
Το "μαγικό" με τα πραγματικά μεγέθη των κτιριακών εγκαταστάσεων του Mall συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Στην αρχή ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου, λέγοντας πως απέστειλε επιστολή στις 8 Οκτωβρίου 2019 στον προεδρεύοντα της Ε.Σ.Α.Λ., ενώ   προανήγγειλε πως σύντομα αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις με το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκηση του Ο.Λ.Π., προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ακριβές κτηριακό μέγεθος του συγκροτήματος-duty free.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο  ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς για όλους" Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος αναφέρθηκε στα τεχνικά δεδομένα του Master Plan του ΟΛΠ, τη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, καθώς και τις υπερβολικές  αποκλίσεις των κτιριακών μεγεθών από τα εγκεκριμένα, που εμφανίζονται στα νέα σχέδια του ΟΛΠ. Σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς, αντί των 22.000 τ.μ. duty free έχουμε 193.000 τ.μ. Mall μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.
Εδώ προκύπτει το ερώτημα πως η τεράστια απόκλιση του μεγάτους των κτηριακών εγκαταστάσεων δεν έγινε αντιληπτη από την ΕΣΑΛ που έχει ως αντικείμενο να εξετάσει αναλυτικά και τελικώς να εγκρίνει ή όχι το Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO). 
Τέλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά παρευρέθηκαν και οι κάτοικοι της Πειραϊκής, που αντιδρούν στην επέκταση του λιμένα της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.