Latest News

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Παρασκήνιο:"Nαυμαχία" Κόκκαλη - Μαρινάκη στον Πειραιά

Σε κατά μέτωπο πόλεμο κλιμακώθηκε η κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σωκράτη Κόκκαλη, με τις εξελίξεις να...
είναι απρόβλεπτες.
Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», ιδιοκτησίας του Β. Μαρινάκη, βάλλει ευθέως κατά του Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και του γιου του, Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος αποχώρησε από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, που διεκδικεί την επανεκλογή του στον Δήμο Πειραιά.
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, κατηγορείται μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Κόκκαλης ότι «είναι η επιτομή της κρατικοδίαιτης επιχειρηµατικότητας», και ότι «αποτέλεσε αιτία και αφορµή για την πολιτογράφηση στο πολιτικό λεξιλόγιο της έννοιας της διαπλοκής!». Επίσης αναφέρει ότι o Πέτρος Κόκκαλης ήταν μέσα στη λίστα των «Panama Papers».
Το δημοσίευμα, ήρθε ως επιβεβαίωση του ανοιχτού πολέμου των δύο μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών, αλλά και ηγετών του Ολυμπιακού, τις τελευταίες δεκαετίες.
Η κόντρα των δύο επιχειρηματιών υπέβοσκε την τελευταία τριετία, αλλά δεν είχε εκδηλωθεί. Τα πρώτα ψήγματα των κακών σχέσεων, άρχισαν να διαφαίνονται προ δωδεκαμήνου με «αθώα» αλλά δηκτικά δημοσιεύματα, αλλά στη συνέχεια κλιμακώθηκε.
Μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τον κ. Μαρινάκης κατηγορούσαν τον κ. Κόκκαλη ότι συμπλέει με τον Μελισσανίδη, ενώ πάντα στο παρασκήνιο υπάρχουν και οι συγκρίσεις των ποδοσφαιριστών που έφερνε στον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης (Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Ζάχοβιτς, Καρεμπέ) με αυτούς που έρχονται στην περίοδο Μαρινάκη.
Επίσης υπάρχει η διαμάχη για το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για το οποίο ο Σ. Κόκκαλης κατηγορεί τον Β. Μαρινάκη, ότι κωλυσιεργεί για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η οποία εκκρεμεί από το 2010, όταν μεταβιβάστηκε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, που υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, υπάρχει βασικό θέμα, κατά του Πέτρου Κόκκαλη, υιού του Σωκράτη Κόκκαλη, με βασικό τίτλο: «Ο ευρωβουλευτής των Panama Papers» και υπέρτιτλο: «Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιος του Σωκράτη Κόκκαλη».
Προηγήθηκε, στις 13 Μαρτίου, η παραίτηση του Πέτρου Κόκκαλη, από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, που υποστηρίζεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, φουντώνοντας τις φήμες περί επικείμενης υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συνδυασμός του Δημάρχου Πειραιά καλούσε τον κ. Κόκκαλη να πάρει θέση στα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να μετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αν ισχύουν τα παραπάνω να υποβάλει την παραίτηση του από τον «Πειραιά Νικητή», σημειώνοντας πως οι επιλογές του κυβερνώντος κόμματος αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού.
Ωστόσο, με ανάρτησή του στα social media, ο Πέτρος Κόκκαλης και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός σημείωσε ότι «το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής», παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυση του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές».
Τον Οκτώβριο το πρώτο σοκ
Τον περασμένο Οκτώβριο, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και όχι μόνο, υπέστησαν σοκ, με την είδηση της αποχώρησης του Σωκράτη Κόκκαλη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
O Σωκράτης Κόκκαλης μετά από 25 συνολικά χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό, υπέβαλε, την 30η Οκτωβρίου 2018, την παραίτησή του από το ΔΣ της ΠΑΕ. Την απόφασή του κοινοποίησε μέσω επιστολής προς τον πρόεδρο της ομάδας (και δήμαρχο Πειραιά), Γιάννη Μώραλη. Ο κ. Μώραλης τυπικά είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόκκαλης ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Μάιο του 1993 και παρέδωσε τα ηνία στον Βαγγέλη Μαρινάκη τον Ιούνιο του 2010. Έκτοτε διατηρούσε μια θέση στο ΔΣ των ερυθρολεύκων, μέχρι που θέλησε να αποχωρήσει, θέτοντας εαυτόν κατόπιν δικής του επιθυμίας, εκτός διοικητικού σχήματος μετά από 25 χρόνια.
Της απόφασης για παραίτηση του Σωκράτη Κόκκαλη από το Δ.Σ. του Ολυμπιακού, προηγήθηκε η «κομψή» κόντρα των δύο ανδρών στις 17 Οκτωβρίου, με την έκδοση δύο ανακοινώσεων για το γήπεδο, η οποία δεν είχε (τουλάχιστον φανερή) συνέχεια.
Μετά τα πρώτα χρόνια της μεταβίβασης της ΠΑΕ από τον κ. Κόκκαλη, στον κ. Μαρινάκη, οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν άριστες. Στη συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα. Λόγω της εκκρεμότητας με τη μεταβίβαση του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης και φυσικά με τα χρέη του γηπέδου, τα οποία διογκώνονταν και δεν καλύπτονταν.
Η υποβόσκουσα αυτή κόντρα, έβγαινε στην επιφάνεια μέσω δημοσιευμάτων, τα οποία κατηγορούσαν τον κ. Κόκκαλη πως, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι συμπράττει στο παρασκήνιο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη της ΑΕΚ!
Ακόμη, είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κόκκαλης άφησε «κρυφά» χρέη στον Ολυμπιακό.
Βασική αφορμή όλων αυτών είναι το περίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου, το οποίο κατά το ήμισυ ανήκει στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και βέβαια, τα χρέη του.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης Ανώνυμη Εταιρεία Ανακατασκευής και Εκμετάλλευσης», οι συνολικές μετοχές (2.050.000) της εταιρείας ανήκουν:
•    675.000 στον Σωκράτη Κόκκαλη
•    350.000 στην εταιρεία INTRAPAR, συμφερόντων του κ. Κόκκαλη.
•    1.025.000 στην εταιρεία RUBYLAND του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
Δηλαδή, στα χαρτιά, ο κ. Κόκκαλης έχει το μισό γήπεδο και το άλλο μισό ο κ. Λαυρεντιάδης.
Δημοσιεύτηκε στο Παρασκήνιο