Latest News

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Διάλογος-φιάσκο με υποψήφιους κλακαδάρους!


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Σε φιάσκο φαίνεται να εξελίσσονται οι "ανοικτές"προεκλογικές συγκεντρώσεις του απερχόμενου και υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη...
στον Πειραιά. 

Ένα ιδιότυπο ακροατήριο μαθαίνουμε ότι συγκεντρώθηκε στη δεύτερη εκδήλωση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος στην Μαρίνα Ζέας, μετά την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση σε κλειστό χώρο στο "Γ. Καραϊσκακη" στο Νέο Φάληρο. 

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Πειραιάς Νικητής": "Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε"! (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET


Όμως μόνο εποικοδομητικός διάλογος δεν έγινε στην εκδήλωση, καθώς υπήρχαν συνεχείς παρεμβολές από το ακροατήριο που δεν ήθελε να ακουστούν απρόσκοπτα τα ερωτήματα  και τις θέσεις των ενεργών πολιτών σε μια προσπάθεια να προφυλάξουν την εικόνα του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος σίγουρα δεν χρειάζεται βοήθεια από κλακαδόρους για ν' απαντήσει σε δημότες του Πειραιά.

Όπως πληροφορηθήκαμε, στις πρώτες σειρές της αίθουσας βρίσκονταν παλαιοί και νέοι δημοτικοί  και κοινοτικοί σύμβουλοι, αλλά και... κλακαδόροι  του συνδυασμού  "Πειραιάς Νικητής", οι οποίοι διέκοπταν τους ενεργούς πολίτες όταν έθεταν ερωτήσεις για την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν ο Δήμος Πειραιά εάν είναι υπέρ ή κατά του μπαζώματος στην Πειραϊκή επαναλαμβάνοντας απλά ότι το έργο προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού στην COSCO ως υποχρεωτική επένδυση...

Φτωχό έργο...

Ο απερχόμενος και υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην εισήγησή του για το έργο της θητείας του που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα φτωχό στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, που είναι η πολυπληθέστερη στο Δήμο Πειραιά. Ενδεικτικό της ανυπαρξίας των έργων ότι ως σημαντικότερο αναφέρθηκε η ανάπλαση - σκάνδαλο στην  Πλατεία Πηγάδα η οποία ξεκίνησε επί Δημαρχίας Μιχαλολιάκου και ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια θητείας Μώραλη!
Αμέσως επόμενο υλοποιημένο έργο ήταν οι φοίνικες που φυτεύθηκαν στην περιοχή με δωρεά του Βαγγέλη  Μαρινάκη.

Μιλώντας συνολικά για το Δήμο Πειραιά ο απερχόμενος Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι παρόλο που οι αλλαγές στην πόλη δεν είναι ακόμα μεγάλες ή καθοριστικές, η Δημοτική Αρχή είναι... υπερήφανη γιατί  έχει βάλει  γερά θεμέλια! 
 «Βεβαίως και υπάρχουν αδυναμίες, βεβαίως και έχουν γίνει λάθη, βεβαίως και υπάρχουν  προβλήματα που μας ξεπερνούν και δεν εξαρτιόνται αποκλειστικά από εμάς. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα και σημαντικά θέματα..." παραδέχτηκε  ο Γιάννης Μώραλης. 

@ Τελικά αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχουν για τους δημότες αυτές οι ανοικτές συγκεντρώσεις που γίνονται μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας και μάλιστα ενώ έχει ξεκινήσει πρόωρα η προεκλογική περίοδο για τον Δήμο Πειραιά...
Όσο για τους νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να τους πει κάποιος ότι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν μπορούν να ψαρέψουν ψήφους κάτι που υποθετουμε θα πρέπει να το γνωρίζουν οι παλαιότεροι τουλάχιστον όσοι έχουν κοινό νου...