Latest News

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

"Πειραιάς Νικητής": "Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε"! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τον Κύρο Παληκάρη

"Ονειρική" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρεμιέρα των προεκλογικών συγκεντρώσεων του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" που...

ξεκίνησε με την χθεσινή "ανοιχτή συζήτηση" του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τους κατοίκους και φορείς της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» στο Νέο Φάληρο.

Η προεκλογική εκδήλωση φαίνεται πως ήταν λιγάκι βαρετή με αποτέλεσμα να μην λείψουν φαινόμενα υπνηλίας στο ακροατήριο, ιδίως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν ακούσει πολλές φορές παρόμοιες οραματικές υποσχέσεις υποψηφίων για το μέλλον της πόλης.

Κατά τα λοιπά, ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε - λέει-  στο έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί ειδικά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην  Γ΄ Δημοτική Κοινότητα. Στην εισήγησή του μίλησε για την ΟΧΕ που ελάχιστα προβλέπει για τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και για άλλα γενικότερα θέματα ως επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής, όπως τα αντισταθμιστικά από την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco ή και τον διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Πύργου που δεν έχει βγει ακόμα στον "αέρα", λίγους μήνες πριν λήξη η πενταετής θητείας του.Ειδική αναφορά έκανε ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά για την ανάπλαση του Μικρολίμανου, υποστηρίζοντας  ότι γενικά και αόριστα έχει δρομολογηθεί το έργο, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά λεπτομέρειες για τα "εμπόδια" στην υλοποίηση...  
Παράλληλα, ο απερχόμενος  Δήμαρχος άκουσε τα παράπονα των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν  σε μεγάλα θέματα, τα οποία παραμένουν άλυτα και δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδιος (υπογειοποήση του ΗΣΑΠ, οικόπεδο της ΧΡΩΠΕΙ, Ίδρυμα Ζαχαρίου, κ.α).  
Όμως οι κάτοικοι έθεσαν θέματα που αφορούν κυρίως την καθημερινότητά τους στην περιοχή (καθαριότητα κι άπλυτοι κάδοι, καταυλισμοί Ρόμα, κυκλοφοριακό και πάρκινγκ στο Μετρπόλιταν, εγκατελελειμένα αυτοκίνητα, σπασμένα πεζοδρόμια, ελάχιστα δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας κα.).
Η προσέλευση του κόσμου εκτιμάται δεν ήταν η αναμενόμενη, σε σχέση με την κινητοποίηση ολόκληρου μηχανισμού του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής¨και της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.     
Η πλειοψηφία στο ακροατήριο ήταν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας (μάλλον θα τους εξυπηρετούσε καλύτερα να γινόταν η εκδήλωση στο ΚΑΠΗ της περιοχής για αποφγή των άσκοπων μετακινήσεων), ενώ φυσικά έδωσαν το παρών και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πολιτευτές της περιοχής που κατέλαβαν τις πρώτες σειρές των θέσεων στην εκδήλωση, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.
@ Άντε και στο επόμενο προεκλογικό ραντεβού του απερχόμενου Δημάρχου με τους δημότες και φορείς της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά...