Latest News

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

"Μετεξεταστέος" στην σχολική στέγη ο Δήμος Πειραιά

Από τον Κύρο Παληκάρη

Μετεξεταστέος είχε μείνει ο Δήμος Πειραιά στο θέμα των σχολικών κτιρίων...
της πόλης.
 Πριν λίγες ημέρες, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά τέθηκε από την αντιπολίτευση το ερώτημα σχετικά με την επιστολή διευθύντριας σχολείου της πόλης, που εδώ και πάνω από ένα χρόνο - τελευταία επιστολή ήταν τον περασμένο Νοέμβριο- ζητούσε να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν καθημερινά κατά  πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο.
Απαντώντας ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης χαρακτήρισε πως είναι υπερβολικό ότι καθημερινά υπάρχει κίνδυνος για ατύχημα τα παιδιά, λέγοντας μάλιστα το επικό πως αν είχαμε ένα ατύχημα κάθε μέρα, τότε  σε 100 ημέρες δεν θα υπήρχε κανένα παιδί να πάει στο σχολείο!  (σ.σ. Όταν - λένε- υπάρχει κίνδυνος στην πρόσβαση του σχολείου, τα παιδιά κινδυνεύουν κάθε μέρα όταν πηγαίνουν στο σχολείο και όχι ότι κάθε μέρα γίνεται ατύχημα...) 

Λίγες ημέρες μετά...

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και χθες ο Δήμος Πειραιά εξέδωσε δελτίο τύπου που έκανε λόγο εκτεταμένες εργασίες επισκευών και ανακαίνισης σχολικών κτιρίων της πόλης. ο Δημοτικό σχολείο, στο 1ο Ειδικό σχολείο Καμινίων, στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο (Συγκρότημα Τζαβέλλα), στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Φαλήρου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καμινίων, στο 50ο Δημοτικό σχολείο Πηγάδας, στο 18ο Δημοτικό σχολείο και στο 33ο Νηπιαγωγείο (πλ. Πηγάδας). Πάντως, ο Δήμαρχος Πειραιά σε δήλωσή του, τόνισε πως πρόκειται για μια αυτονόητη ενέργεια από τη Δημοτική Αρχή καθώς: «πρωταρχικός μας στόχος είναι οι μαθητές της πόλης μας να φοιτούν σε ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολεία». Επεσήμανε πως τα σχολικά κτίρια είναι παλιά και με μεγάλα προβλήματα, τονίζοντας πως καταβάλλονται προσπάθειες για την αναβάθμιση τους, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε επίσης ότι η ανακαίνιση των σχολικών  κτιρίων αποτελεί χρόνιο και δίκαιο αίτημα των υπευθύνων των σχολείων...». Από την πλευρά του, ο  Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε.  Κυριάκος Σιγαλάκος, τόνισε πως οι εργασίες στα σχολικά κτίρια αποτελούσαν επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σημείωσε μάλιστα πως οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. «Για εμάς οι ανάγκες και τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας αποτελούν προτεραιότητα» επεσήμανε ο κ. Σιγαλάκος.

 @ Τώρα να πούμε συγχαρητήρια για τα αυτονόητα, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο Δήμο Πειραιά...