Latest News

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Δημαιρεσίες στο Δήμο Πειραιά: Eπανεκλογή Γιώργου Δαβάκη - Αισθητή απουσία Βαγγέλη Μαρινάκη


Με την πανηγυρική (και αναμενόμενη) επανεκλογή του Γιώργου Δαβάκη ολοκληρώθηκαν, πριν από λίγο, οι  δημαιρεσίες για τo προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου...
στον Πειραιά.

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ο Γιώργος Δαβάκης έλαβε 40 ψήφους σε 45 παρόντες και επανεξελέγη στην θέση του προέδρου για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Η επανεκλογή του αποδεικνύει την οικουμενική αποδοχή από το Σώμα, καθώς ξεπέρασε κατά πολύ τους 29 ψήφους στην προηγούμενη εκλογή του,  δικαιώνοντας την επιλογή προς το πρόσωπό του. Ταυτόχρονα γίνεται ο πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. με πενταετή συνεχόμενη θητεία στον Πειραιά, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά.

Απουσία Μαρινάκη

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ως πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος έπρεπε να προεδρεύσει στις Δημαιρεσίες στο Δήμο Πειραιά. Μάλιστα, η επίσημη πρόσκληση για τις Δημαιρεσίες έφερε την υπογραφή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.
Τη θέση του ανέλαβε ο δεύτερος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, οποίος εκτέλεσε χρέη προέδρου στις Δημαιρεσίες.

Στην θέση του αντιπροέδρου εξελέγη η Πασχαλίνα Καλαγια - Καραμαλάκου από το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" και τη θέση του γραμματέα ο Νίκος Αγγελόπουλος από το "Λιμάνι της Αγωνίας", οι οποίοι έλαβαν από 30 ψήφους, προκαλώντας ερωτηματικά και γκρίνιες που αρκετοί  δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν επέδειξαν συναίνεση, αλλά πολιτική ανωριμότητα...
Η διαδικασία συνεχίζεται με την εκλογή των μελών των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Πειραιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΔΩ