Latest News

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Αυτό είναι το "θαύμα" των εορτών στο Δήμο Πειραιά! Ποιος πλήρωσε γεύματα και δωροεπιταγές στους άπορους


Από τον Κύρο Παληκάρη

Σαν θαύμα ακούγεται ότι η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά  (ΚΟΔΕΠ) προσέφερε...
γεύματα αγάπης στους άπορους που φιλοξενούνται στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Το πιο μαγικό είναι ότι τα γεύματα πραγματοποιήθηκαν - λέει- από μέρος των εσόδων του Bazaar βιβλίου φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Ένα βιβλίο για καλό σκοπό», που διοργάνωσε η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π., από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, από έσοδα του φιλανθρωπικού Bazaar, διανεμήθηκαν δωροεπιταγές σε ωφελούμενους, που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης από super market.
Δηλαδή, μαθαίνουμε με έκπληξη πως η ΚΟΔΕΠ φρόντισε να μην μείνουν νηστικοί στις γιορτές οι περίπου 10 άποροι φιλοξενούμενοι στον ξενώνα του Δήμου Πειραιά και το κόστος μαζί με δωροεπιταγές καλύφθηκε από μέρος των εσόδων του Bazaar βιβλίου το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη!
Ωστόσο από την επίσημη ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσα ήταν τα συνολικά έσοδα από  Bazaar βιβλίου και πόσα  απ' αυτά είναι τα χρήματα που δόθηκαν στην ΚΟΔΕΠ, αλλά πόσες και τι ύψος είχαν οι δωροεπιταγές στους άπορους.

Καλά πότε πρόλαβαν να αποδεχτούν τη δωρεά χωρίς λογαριασμό;

 Έτσι, δεν μπορεί να έχει κανείς το ακριβές μέγεθος της προσφοράς από την  κοινωνική πρωτοβουλία της εφημερίδας "Παραπολιτικά".
Εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως δόθηκαν χρήματα πριν γίνει αποδεκτή η προσφορά - δωρεά των εσόδων από το Bazaar βιβλίου από το Δ.Σ της ΚΟΔΕΠ, αλλά και την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά (δεν έχει συνεδριάσει από τα Χριστούγεννα) 

Πόσα δόθηκαν στους άπορους

Ρίχνοντας μια ματιά στη σελίδα Διαύγεια της ΚΟΔΕΠ είδαμε με έκπληξη ότι η τελευταία απόφαση με ημερομηνία 23-12-2016 για βοηθήματα σε άπορες οικογένειες και μοναχικούς, ύψους 5.500 ευρώ καλύφθηκαν με χρήματα από το Bazaar βιβλίου που είχε γίνει 10 με 13 Δεκεμβρίου 2015 με το ΒΗΜΑ FM!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

@ Μήπως υπάρχει καμία πειστική εξήγηση ποιος πλήρωσε τα γεύματα και τις δωροεπιταγές στους άπορους ή απλά αυτό είναι το "θαύμα" των εορτών στο Δήμο Πειραιά;
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καλό είναι να υπάρξει μια επίσημη διευκρίνιση για το θέμα, γιατί αφορά και τους δωρητές (ΔΟΛ- ΒΗΜΑ FM και Παραπολιτικά) πέρα από την ΚΟΔΕΠ και το Δήμο Πειραιά...