Latest News

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς λάμψη "το κοπή τη πίτα" στον Δήμο Πειραιά - Αυτό πρέπει ν' αλλάξει το 2017 - Ποιος κέρδισε το φλουρί (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Από τον Κύρο Παληκάρη 

Με πολλές επώνυμες απουσίες και χωρίς την πανηγυρική ατμόσφαιρα των προηγούμενων χρόνων ο Δήμος Πειραιά έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα στην...
αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που μόνο κατάμεστη δεν ήταν, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η οποία είναι και λιγάκι "κομμένη" .


Χαρακτηριστικό είναι ότι παρέστη μόνο το ένα τρίτο των δημοτικών συμβούλων Πειραιά!
 (Στο δελτίο τύπου καταγράφονται ως παρόντες 14 - 15 δημοτικοί σύμβουλοι  μαζί με τον δήμαρχο σε σύνολο σώματος 50 στο Δήμο Πειραιά).
 Από τη σεμνή και ταπεινή όσο ποτέ τελετή πέρασαν μια βόλτα πολλοί και διάφοροι, εκ των οποίων αρκετοί έφυγαν νωρίς και δεν έμειναν να περιμένουν για να πάρουν ένα κομμάτι πίτα... 
( σ.σ. Αυτό τουλάχιστον μας είπαν όσοι πήγαν και μας πήραν τηλέφωνο για να ευχηθούν καλή χρονιά...)
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ νωρίτερα χοροστάτησε στη δοξολογία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος με την ευκαιρία του Νέου Έτους, όπως φαίνεται στην αναμνηστική φωτογραφία.



Ποιο πρέπει ν' αλλάξει το 2017 στο Δήμο Πειραιά; 
Την απάντηση στο ερώτημα επιχείρησε να δώσει  ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ο οποίος στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά και μια εξίσου δύσκολη, ίσως και δυσκολότερη, ξεκίνησε από σήμερα.
Πιστεύω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από καμία πολιτική, ηγεσία ή  αυτοδιοικητική αρχή, να αλλάξει τη ζωή μας αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, αν δεν αλλάξουμε τη σκέψη μας, τη νοοτροπία μας, πως προσεγγίζουμε τον διπλανό μας,  τον τρόπο που λειτουργούμε ως πολίτες, ως δημότες.
Οι μεγάλες αλλαγές δεν έρχονται από πάνω προς τα κάτω, έρχονται από κάτω προς τα πάνω και πιστεύω ότι είναι απαραίτητη συνθήκη να προσπαθήσουμε να δούμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και στη συνέχεια να απαιτήσουμε αλλαγές και από τις ηγεσίες κάθε είδους.
Δεν πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη μέρα για απολογισμούς, εύχομαι απλώς η Δημοτική Αρχή, αυτή τη χρονιά να δουλέψει ακόμη περισσότερο, να ελαττώσει τα λάθη της..."


Αυτός είναι ο μόνιμος τυχερός...


Το φλουρί κέρδισαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά  Νίκος Πλατανησιώτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελιάτος, ο οποίος τείνει να γίνει... μόνιμος τυχερός, καθώς έχει ξανακερδίσει και πέρσι το φλουρί στην κοπή πίτας στο Δήμο Πειραιά.

@  Αν πρέπει ν' αλλάξει κάτι στον Πειραιά δεν είναι οι δημότες, αλλά να μην κόβουν κομμάτι από την πίτα στον Αντώνη Στελιάτο και να τους δίνουν κατευθείαν το... φλουρί!

@ Καλή Χρονιά σ' όλους και τα καλύτερα έρχονται!