Latest News

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Το μπέρδεμα με τις παιδικές χαρές στο Δήμο Πειραιά

Εβδομάδα εγκαινίων φαίνεται πως ήταν αυτή η εβδομάδα για το Δήμο Πειραιά με επίκεντρο των παρεμβάσεων τα παιδιά...
της πόλης.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε τον 25ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας που βρίσκεται στο πάρκο Δηλαβέρη (Θηβών 1-3), καθώς και τη νέα παιδική χαρά στον περιβάλλοντα χώρο.
Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, φιλοξενείται στην παλαιά οικία του Δηλαβέρη, έχει όλες τις προϋποθέσεις υψηλής αισθητικής, λειτουργικότητας και ασφάλειας και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες με βάση τα νέα δεδομένα της παιδαγωγικής.
Η αποκατάσταση και ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων έγινε με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Οι παιδικές χαρές...
Τρεις ανακαινισμένες παιδικές χαρές παρέδωσε ο δήμος Πειραιά στα παιδιά της πόλης, ενώ ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχουν ανοίξει, συνολικά 12 ανακατασκευασμένοι χώροι.
Συγκεκριμένα, οι τρεις παιδικές χαρές βρίσκονται στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, στη Γ' δημοτική κοινότητα, στον Άγιο Χαράλαμπο στη Β' δημοτική κοινότητα, όπου έχει δημιουργηθεί και ειδικός καθιστικός χώρος με πράσινο και πανοραμική θέα στη Μαρίνα Ζέας, έναντι της παιδικής χαράς καθώς και στην οδό Σκρα, στη Β' δημοτική κοινότητα.
 Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραδοθούν δύο επιπλέον παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται στην οδό Σολωμού στη Γ΄ δημοτική κοινότητα και στη συμβολή των οδών Χίου και Λαμπελέτ στη Δ΄ δημοτική κοινότητα, οι οποίες δημιουργούνται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι δύο παιδικές χάρες (Θεμιστόκλειο, Κοκκινιά) έχουν αναπλαστεί από τον Δεκέμβριο του 2014 με δωρεές του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. 


@ Αυτές οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές που ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή μερικώς από τον Δήμο Πειραιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, είναι εκείνες που έλεγε προεκλογικά ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ή πρόκειται για άλλο πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τη σημερινή δημοτική αρχή Μώραλη και αφορά και πάλι παιδικές χαρές του Δήμου Πειραιά;

Η ερώτηση μπορεί να είναι ρητορική, αλλά μάλλον χρειάζεται μια διευκρινιστική απάντηση για να μην υπάρχει μπέρδεμα στους δημότες - και όχι μόνο- με τις παιδικές χαρές...