Latest News

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

To SMS του Μώραλη, η "Δίκη" του ΣΚΑΙ και ο Δήμος Πειραιά (EIKONA)

Πολύς θόρυβος γίνεται στο διαδίκτυο - και όχι μόνο- σχετικά με ένα παλιό SMS του Γιάννη Μώραλη που βγήκε τώρα στον αέρα από τη "Δίκη" στο ΣΚΑΙ, προκαλώντας την αντίδραση του...
δημάρχου Πειραιά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Όλα ξεκίνησαν με το sms που έφερε στη δημοσιότητα  η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ"  υποστηρίζοντας ότι αφορά στις εκλογές της ΕΠΟ του 2012 . Το μήνυμα έστειλε προ τετραετίας από το κινητό του τηλέφωνο ο νυν δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Βρέντζο.

"Μου είπε ο Β. να δώσουμε τα τελευταία 10.000 στην Ένωση Πειραιά. Δώσε μιά εντολή και να τους πω να επικοινωνήσουν με τον Διαμαντόπουλο. Ok?"

Η απάντηση Μώραλη

Τη δική του απάντηση για τις αποκαλύψεις της εκπομπής του Κυριάκου Θωμαΐδη, «Δίκη», έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια καλύπτει με τα νόμιμα παραστατικά τα έξοδα των αγώνων των ακαδημιών της ΕΠΣ Πειραιά, προσθέτοντας ότι έχουν δημοσιοποιηθεί και πολλές ευχαριστήριες ανακοινώσεις από τα σωματεία για την πρωτοβουλία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. 

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Γιάννη Μώραλη στην οποία συνοδεύεται και το νόμιμο παραστατικό: 

«Με αφορμή επαναλαμβανόμενες το τελευταίο 48ωρο συκοφαντικές αναφορές σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Για τη δήθεν νέα μεγάλη αποκάλυψη του τηλεοπτικού παρουσιαστή της “εγκυρότατης δίκης” σχετικά με SMS μου προς τον κ. Γ. Βρέντζο το 2012, οφείλω να πώ ότι για ακόμα μια φορά παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλύπτει εδώ και πολλά χρόνια επίσημα και με νόμιμα παραστατικά τα έξοδα των αγώνων των ακαδημιών των ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, καθώς και σειρά άλλων εξόδων προκειμένου να μπορούν τα σωματεία να συντηρούν το μέλλον του ποδοσφαίρου μας που δεν μπορεί να είναι άλλο από την ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες. Παράλληλα υπάρχουν δεκάδες δημόσιες ανακοινώσεις της Ένωσης για την στήριξη αυτή, καθώς και δημόσιες ευχαριστίες της Ένωσης προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρο της. Ειδικά δε το 2014 σε εκδήλωση της Ένωσης τιμήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την συμβολή του στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. 

Μετά τα παραπάνω είναι νομίζω ξεκάθαρη η αγωνιώδης προσπάθεια με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα, να διαστρεβλώνουν απλές καθημερινές επικοινωνίες δημιουργώντας σκοπίμως συνειρμούς, κρίνοντας προφανώς εξ ίδιων τα αλλότρια. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Στην αγωνιώδη αυτή προσπάθεια τους έχουν χάσει κάθε έλεγχο και ξεπερνούν κάθε όριο. 

Για το λόγο αυτό ζητώ την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι με αφορά, διαφορετικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, αν και οι καταδικασμένοι τηλεδικαστές έχουν αποδείξει περίτρανα ότι αγνοούν επιδεικτικά τις εις βάρος τους αποφάσεις της αληθινής δικαιοσύνης. 

Επισυνάπτεται το νόμιμο παραστατικό για την κάλυψη εξόδων ιατρών των υποδομών της ΕΠΣΠ για την περίοδο 2011-2012 με ημερομηνία παραλαβής 12/6/2012».



H απάντηση από τη "ΔΙΚΗ" 

Η "Δίκη" αντιπαρέρχεται τις πανικόβλητες κραυγές και καλεί τον κ. Μώραλη να καταθέσει το σύνολο  των παραστατικών που κατεβλήθησαν για λογαριασμό της ΕΠΣ Πειραιά, καθώς είναι σαφές ότι πρόκειται για τα "τελευταία 10.000 ευρώ".

@ Αυτά για το παλιό SMS. Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η απάντηση Μώραλη στάλθηκε (και) από το e-mail του Δήμου Πειραιά (είναι αναρτημένη στο επίσημο site του Δήμου Πειραιά) αν και όπως φαίνεται καθαρά, το θέμα δεν αφορά στη δημαρχιακή του θητεία, αλλά άλλη παλαιότερη ιδιωτική επαγγελματική του δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού...