Latest News

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιοι (ΔΕΝ) πάνε στις συνεδριάσεις του Δήμου Πειραιά


Εικόνα διάλυσης συνεχίζει να εμφανίζει η παράταξη της πλειοψηφίας του Γιάννη Μώραλη στο...
Δήμο Πειραιά. 

Σχεδόν μόνιμες είναι οι απουσίες δημοτικών συμβούλων υποβαθμίζοντας τη λειτουργία του κορυφαίου θεσμού της πόλης.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ούτε το 50% των αιρετών του συνδυασμού “Πειραιά Νικητής” δεν βρίσκονταν στην αίθουσα ύστερα από 2,5 ώρες στην τελευταία συνεδρίαση, όπως επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος με το “Λιμάνι της Αγωνίας” Δημήτρης Γκερλές, επισημαίνοντας πως ανάλογη εικόνα διάλυσης έχει παρατηρηθεί μόνο κατά το τέλος θητείας μιας δημοτικής αρχής στον Πειραιά.


Την κατάσταση δεν φαίνεται να μπόρεσε ν΄ αλλάξει ούτε η πρόσφατη δημόσια έκκληση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι δημοτικοί σύμβουλοι απουσιάζουν συστηματικά από τις συνεδριάσεις, αφήνοντας ν' εννοηθεί ότι διαφορετικά θα εφαρμοστεί ότι προβλέπει ο κανονισμός...


Ποιοι πάνε στις συνεδριάσεις


 Μέχρι τώρα που συμπληρώθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας,  η “συμπαγής" ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου καταφέρνει να συγκεντρώνει περί τους 16 με 20 δημοτικούς συμβούλους σε συνολικά 29 εκλεγμένους από την παράταξη της πλειοψηφίας. 

Πρόκειται για όσους έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις και αξιώματα στη διοίκηση του Δήμου και όσους επισκέπτονται κάθε μήνα τα ναυτιλιακά γραφεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως λέγεται ευρέως πέριξ της πλατείας Κοραή...

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι η απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά εξασφαλίζεται χάρη στην παρουσία των συμβούλων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όσων έχουν αίσθημα ευθύνης και τιμούν τους δημότες που τους ψήφισαν στις εκλογές.