Latest News

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Αυτά είναι όσα δεν έχουν γίνει (και πρέπει κάποτε να γίνουν) για την τουριστική προβολή του Πειραιά

Πολλά πράγματα φαίνεται πως χρειάζονται να γίνουν ακόμα για να μπορέσει η πόλη του Πειραιά να προσελκύσει τους τουρίστες από...
τα κρουαζιερόπλοια.
Αυτό δεν το λένε όσοι θέλουν να κάνουν κριτική στη δημοτική αρχή Πειραιά, αλλά ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ανέφερε ορισμένα απ' όσα δεν έχουν γίνει για την τουριστική ανάδειξη της πόλης, όπου βλέπει τους τουρίστες να περνούν χωρίς ν' αφήνουν ούτε ευρώ στην  αγορά.
Μιλώντας στα  εγκαίνια  «THE PIRAEUS CITY WALK» (τα γνωστά "κίτρινα ανθρωπάκια με τα τοξάκια") είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Η επιδίωξη όλων των φορέων του Πειραιά είναι κοινή, στα περισσότερα  θέματα συμφωνούμε και έχουμε κοινή αντίληψη τι πρέπει να γίνει. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές καθυστερεί αυτό που πρέπει να γίνει, υπάρχουν καθυστερήσεις του Δημοσίου, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ή από ελλείμματα αν θέλετε, της Δημοτικής Αρχής.... Δεν είναι αρκετά αυτά που έχουμε κάνει, όμως είμαστε εδώ για να κάνουμε περισσότερα..."
Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας:
"Για να γίνουμε τουριστικός προορισμός και αυτό αφορά τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια που συμπαρίσταται σε ό,τι και αν κάνουμε και με τον Αντιπεριφερειάρχη έχουμε μια στενή συνεργασία, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα.  
"Να φτιάξουμε τις όψεις των κτιρίων μας, τα πεζοδρόμιά μας, να συντηρούμε το πράσινο, να παραμένει ο Πειραιάς καθαρός και ακόμη πιο καθαρός από ότι είναι τώρα. Να πάρουμε και άλλες πρωτοβουλίες, να αναδείξουμε τα όμορφα σημεία της πόλης μας. Να φτιάξουμε τις παραλίες μας, τους περιπάτους στην Πειραϊκή, την ανάπλαση στο Μικρολίμανο. Θέλει πάρα πολλά πράγματα για να γίνουμε σοβαρός και υπολογίσιμος τουριστικός προορισμός για τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται εδώ. Μιλάμε ήδη και θα μιλήσουμε περισσότερο με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς αλλά και με τις εταιρείες και τους πράκτορες της κρουαζιέρας, για να εντάξουν περιπάτους και πακέτα περιπάτων της πόλης μας που προωθούν στους τουρίστες πάνω στα καράβια. Μένουν πολλά να γίνουν. 
Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μην νομίζει κανείς ότι πανηγυρίζουμε για αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τα οποία είναι πολύ λίγα σε σχέση με το στόχο που έχουμε. 
Από την άλλη,  αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει από το να χαιρόμαστε, να χαμογελάμε και να χειροκροτούμε πρωτοβουλίες σαν την σημερινή...."  
Καταλήγοντας ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε:
" Δεν μπορούν πράγματα που δεν έγιναν επί δεκαετίες, να γίνουν μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό, κοινωνικό, ασφυκτικό περιβάλλον στη χώρα, εν μέσω κρίσης..."

@ Όσα διαπιστώνει ο δήμαρχος ότι δεν έχουν γίνει είναι σωστά, αλλά το θέμα είναι πότε και ποιος θα τα κάνει για να μπορέσει ο Πειραιάς να αποκομίσει οφέλη από τα εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι...