Latest News

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ποιο είναι το καθήκον του Δημάρχου Πειραιά


Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δεν ευθύνεται για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, αλλά θα κριθεί για την διαχείρισή του στην...
πόλη του.

Γι' αυτό, πρέπει ν' αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες πριν είναι αργά με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Πειραιά. Μέχρι τώρα το μόνο που έχουμε ακούσει είναι η πρόταση να πηγαίνουν τα καράβια με τους μετανάστες και σε άλλα λιμάνια της χώρας (Αυτό μπορεί να σκεφτούν να το κάνουν μόνο όταν βουλιάξει στην κυριολεξία ο Πειραιάς)

Αν και αυτή δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά επειδή μάλλον δεν θα του το πει κάποιος άλλος και για να μην λένε οι "κακές γλώσσες" ότι κάνουμε μόνο κριτική θα εξηγήσουμε με απλά λόγια τι εννοούμε ότι οφείλει να κάνει ο Γιάννης Μώραλης:

Κατ΄αρχήν, ως δήμαρχος της πόλης θα έπρεπε ήδη, αλλά μπορεί να το κάνει και τώρα -σύντομα όμως-να συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης στο γραφείο του στο δημαρχείο Πειραιά. ( Αν κάποιος πει ότι και ποιος θα έρθει, τους καλεί και να κάνουν το κορόιδο κατεβαίνει στο λιμάνι και φωνάζει τα κανάλια και τους καταγγέλλει ότι για τη στάση τους)
 Στη σύσκεψη θα πρέπει να τους θέσει το πρόβλημα και να ζητήσει εδώ και τώρα να δώσουν λύση με τους πρόσφυγες στο λιμάνι της πόλης του.
Οι δύο βασικοί παράμετροι του προβλήματος είναι:
1/. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζουν κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες στο λιμάνι. Αυτό δεν είναι αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά τιμωρία και ντροπή να κοιμούνται στο λιμάνι.  Οι πρόσφυγες και ειδικά οι οικογένειες πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε άλλους χώρους ώστε φιλοξενηθούν σε ανθρώπινες συνθήκες και με όλους τους κανόνες υγιεινής και διαβίωσης. 
 Εδώ καλό είναι να προτείνει και δύο τρεις χώρους που υπάρχουν στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι εικόνες με τους πρόσφυγες στο λιμάνι δεν ταιριάζουν σε ένα πολιτισμένο κράτος και μάλιστα με αριστερή κυβέρνηση.
2/. Ο δήμαρχος πρέπει να θέσει - αφού δεν το κάνει κανείς άλλος- το θέμα με την εικόνα της πόλης που αποτελεί την τουριστική βιτρίνα της Ελλάδας. Σε τρεις βδομάδες ξεκινάει τυπικά η καλοκαιρινή περίοδο και δεν μπορεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο άτυπο hotspot. Το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών περνάει από τον Πειραιά για να πάει με τα πλοία της ακτοπλοϊας διακοπές στα νησιά, υπάρχουν και οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια.
(Με τους πρόσφυγες  να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι θα κάνουν πάρτι τα ξένα δίκτυα όλο το καλοκαίρι, με αρνητικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία). 
@ Με λίγα λόγια, ο δήμαρχος πρέπει να φροντίσει ώστε οι μετανάστες να έχουν αξιοπρεπή φιλοξενία στον Πειραιά και ταυτόχρονα να προστατεύσει την εικόνα της πόλης του. Αυτό είναι το καθήκον του δημάρχου Πειραιά...
Περισσότερα εδώ