Latest News

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Κατώτερος των περιστάσεων ο προϋπολογισμός - Χωρίς όραμα και σχέδιο ο Δήμος Πειραιά

Ένα υπηρεσιακό προϋπολογισμό-καρμπόν, χωρίς καμία προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού "Πειραιά Νικητής", αλλά και...

κανένα όραμα για την ανάπτυξη της πόλης, κατέθεσε η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη για το 2016.
Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ένα καθαρά τεχνοκρατικό κείμενο που δεν διαφέρει σε φιλοσοφία και στόχους από τους προηγούμενους των τελευταίων χρόνων. 
Σε κάθε περίπτωση, δεν αντικατοπτρίζει τις πολιτικές επιλογές και τις αντιλήψεις της πλειοψηφίας που τον εισηγήθηκε προς ψήφιση. 
Η δημοτική αρχή κατέθεσε έναν "λίγο" προϋπολογισμό που δεν αγγίζει τις ανάγκες των δημοτών, καθώς δεν είναι αναπτυξιακός και δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης. 
Το εντυπωσιακό είναι από τον προϋπολογισμό απουσιάζουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις από το πρόγραμμα του συνδυασμού "Πειραιά Νικητής". 
Χωρίς αναφέρεται κανείς στο προεκλογικό πυροτέχνημα για δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, αλλά για εφικτά πράγματα, όπως για έργα και παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη της πόλης, με την κοινωνική πολιτική και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέτρα για την στήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης μας και την τόνωση της τοπικής αγοράς.  Ενδεικτικά αναφέρεται για παράδειγμα  ότι απουσιάζουν η αξιοποίηση του Πύργου, η στέγαση 100 νέων επιχειρήσεων στο χώρο του εργοστασίου ΡΕΤΣΙΝΑ, η αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας ή το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο στο στρατόπεδο Σακκελίωνα κα. 
@ Με λίγα λόγια, αν ο προϋπολογισμός αποτελεί κορυφαία στιγμή για την πορεία του Δήμου Πειραιά, τότε ο φετινός είναι κατώτερος των περιστάσεων για την ανάπτυξη της πόλης...