Latest News

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Αυτή είναι η ξεφτίλα στο λιμάνι του Πειραιά


Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες με τους μετανάστες στο λιμάνι είναι ντροπή για τον Πειραιά και για...
την Ελλάδα.

Σε καθημερινή βάση χιλιάδες άνθρωποι ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες που δεν συνάδουν σε μια πολιτισμένη χώρα και μάλιστα που θέλει να λέει ότι έχει αριστερή κυβέρνηση. 
Μπορεί να είναι συγκινητική η προσφορά και αλληλεγγύη των εθελοντών, των επιχειρηματιών και των απλών πολιτών, ωστόσο οι εικόνες με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας δεν τιμούν κανέναν.  
Το κράτος είναι απών, η οργάνωση ανύπαρκτη και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που φαίνεται να αιφνιδίασε τους αρμόδιους, αν και ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα συμβεί εδώ και καιρό. (Καλά, δεν γνώριζαν ότι πάνω από 2.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες ήταν στα τουρκικά παράλια;)

Το προσφυγικό/ μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο ζήτημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με φθηνά επικοινωνιακά κολπάκια της πλάκας. Και το χειρότερο υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι το πρόβλημα λύνεται  με το να κατέβουν δέκα λεπτά στο λιμάνι, να μοιράσουν λίγα τρόφιμα και να τραβήξουν φωτογραφίες και άλλα τέτοια χαριτωμένα μπροστά στις κάμερες. Ούτε λύνεται  απλά με το να καλούν τον κόσμο να βοηθήσει τους πρόσφυγες στο λιμάνι που επικρατεί χάος από κάθε πλευρά και άποψη 
Αν πιστεύουν ότι έτσι θα διαχειριστούν το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, τότε είναι μακρά νυχτωμένοι... 

@Αυτό που γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά είναι ξεφτίλα... Περισσότερα εδώ