Έναν ιδιαίτερα οργανωμένο τρόπο διαφυγής φέρεται να χρησιμοποίησε ο Αλκέτ Ριζάι μετά το ένοπλο επεισόδιο στην Ανάβυσσο, σύμφωνα με νέα μαρτυρία που βρίσκεται υπό εξέταση από τις Αρχές.
Ο βαρυποινίτης εξακολουθεί να αναζητείται από τις 14 Σεπτεμβρίου, όταν δεν επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού μετά τη λήξη της άδειας που είχε λάβει. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ενδέχεται να έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα και να έχει διαφύγει είτε στην Αλβανία είτε στο Κόσοβο.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του παραμένουν σε εξέλιξη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί ο τόπος στον οποίο βρίσκεται.
Αυτοκίνητο με φάρο που παρέπεμπε σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ.
Νέο στοιχείο στην έρευνα αποτελεί η κατάθεση οδηγού που βρισκόταν στην περιοχή μετά το περιστατικό στην Ανάβυσσο.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μαρτυρία, πίσω από το όχημά του κινούνταν αυτοκίνητο στο οποίο ενεργοποιήθηκε φάρος, παρόμοιος με εκείνους που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά οχήματα της Αστυνομίας.
Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να ανέφερε ότι ένας από τους επιβάτες τού έδωσε οδηγίες μέσω μεγαφώνου. Εξετάζεται εάν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο επέβαινε ο Ριζάι και εάν ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε για να ανοίγει δρόμο κατά τη διαφυγή του.
Η ένταση έξω από το beach bar
Μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή του στις φυλακές, ο Αλκέτ Ριζάι είχε εμπλακεί σε επεισόδιο έξω από beach bar στην Ανάβυσσο.
Ο βαρυποινίτης είχε μεταβεί στο κατάστημα με το αυτοκίνητό του και συνοδευόταν από άτομα της παρέας του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, φέρεται να έβαλε μουσική σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση, προκαλώντας την αντίδραση του ιδιοκτήτη.
Ακολούθησε έντονη λογομαχία, με εργαζομένους και θαμώνες να βγαίνουν από το κατάστημα και να παρακολουθούν το επεισόδιο. Κατά τη διάρκεια της έντασης, ο Ριζάι φέρεται να έβγαλε όπλο.
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πυροβόλησε, πιθανότατα προς τον αέρα. Η εμπλοκή του στο περιστατικό και οι ακριβείς κινήσεις του αποτελούν αντικείμενο της συνεχιζόμενης έρευνας.
Η σύλληψη του 27χρονου φύλακα
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη στον Πειραιά ένας 27χρονος Αφγανός, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας στο beach bar. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς κατηγορείται ότι επιχείρησε να τραυματίσει θανάσιμα άλλο άτομο χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο.
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ελαφρά δύο περαστικοί. Ο 27χρονος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`
