Την άμεση θέση σε διαθεσιμότητα του 46χρονου υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος συνελήφθη στη Λευκάδα για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Γλυφάδα, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο υπουργός ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ο 46χρονος είχε ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές ως ο φερόμενος δράστης δύο εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν με μικρή χρονική διαφορά στη Γλυφάδα, με στόχο πρώην συντρόφους του.
Η σύλληψη στη Λευκάδα και οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις
Ο 45χρονος συνελήφθη στη Λευκάδα, στο πλαίσιο των ερευνών για δύο περιστατικά εμπρησμού που καταγράφηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (30.10.2026) στη Γλυφάδα.
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 02:20, σε διαμέρισμα στην οδό Βυζαντίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο άνδρας φέρεται να μπήκε στο σπίτι της 36χρονης πρώην συντρόφου του, να έριξε εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά.
Ακολούθησε δεύτερη επίθεση στην οδό Νυμφαίων. Εκεί, ο 45χρονος φέρεται να πυρπόλησε τα αυτοκίνητα της 55χρονης πρώην συντρόφου του και του 51χρονου συντρόφου της.
Το ιστορικό παρενόχλησης και οι καταγγελίες
Ο επικελευστής φέρεται να είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
Ο πατέρας της 36χρονης είχε μιλήσει στο newsit.gr, περιγράφοντας τη συμπεριφορά του άνδρα μετά τον χωρισμό τους. Όπως ανέφερε, ο 45χρονος εξακολουθούσε να διαμένει στο διαμέρισμα της κόρης του, υποστηρίζοντας ότι χρειαζόταν χρόνο μέχρι να βρει άλλο σπίτι.
Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, η φωτιά στο διαμέρισμα εκδηλώθηκε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη παράδοση των κλειδιών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο 45χρονος δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό, ενοχλούσε συστηματικά την κόρη του με μηνύματα και την περίμενε έξω από την πολυκατοικία όπου έμενε.
Η απειλή που φέρεται να είχε προηγηθεί
Ιδιαίτερα σοβαρή είναι και η αναφορά του πατέρα σε περιστατικό που, όπως κατήγγειλε, σημειώθηκε μέσα στον Οκτώβριο. Σύμφωνα με όσα είπε, ο 45χρονος φέρεται να άρπαξε την κόρη του και να την πέταξε από το κρεβάτι, απειλώντας την με τη φράση: «Θα σε σκοτώσω».
Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία σχετικά με τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις και το ιστορικό της σχέσης του 45χρονου με τις δύο γυναίκες.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`
