Οι γενετικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν προκειμένου οι Αρχές να διαπιστώσουν με ακρίβεια τη βιολογική συγγένεια των παιδιών με τους δύο βασικούς κατηγορούμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη, ο 12χρονος και το νεκρό βρέφος φέρεται να είναι βιολογικά παιδιά της 38χρονης και του 43χρονου.
Η ανατροπή με τον 9χρονο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αποτέλεσμα που αφορά τον 9χρονο.
Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις, το παιδί είναι βιολογικό παιδί της 38χρονης, αλλά όχι του 43χρονου. Το στοιχείο αυτό διαφοροποιεί όσα φέρεται να είχαν υποστηριχθεί μέχρι σήμερα, καθώς η 38χρονη είχε αναφέρει ότι όλα τα παιδιά της είχαν αποκτηθεί με τον 43χρονο.
Έτσι, ένα νέο κρίσιμο ερώτημα τίθεται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας: ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας του 9χρονου;Κομβικής σημασίας θεωρούνται και τα αποτελέσματα για το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό στην Κυψέλη.
Οι Αρχές είχαν εξετάσει, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο το παιδί να ήταν βιολογικό τέκνο της 15χρονης. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δείχνουν ότι το βρέφος ήταν παιδί της 38χρονης και του 43χρονου.
Το συγκεκριμένο εύρημα αναμένεται να αξιολογηθεί στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας, καθώς αφορά άμεσα την υπόθεση και τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους δύο.
«Ο κόσμος με δικάζει» – Το ξέσπασμα της μητέρας του 43χρονου
Την ίδια ώρα, η μητέρα του 43χρονου κατηγορούμενου μίλησε δημόσια για όσα ακούγονται σε βάρος της, υποστηρίζοντας ότι η ίδια έχει βρεθεί στο στόχαστρο χωρίς να γνωρίζει τις πράξεις του γιου της.
Μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι βρίσκεται σε σύγχυση και ότι προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Όπως ανέφερε, ζει μόνιμα στη Γερμανία και έχει να επισκεφθεί την Ελλάδα περίπου 12 χρόνια
Η ίδια υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει τι έκανε ο γιος της όλα αυτά τα χρόνια, καθώς είναι πλέον 43 ετών και ζει τη δική του ζωή.
Παράλληλα, απέρριψε οποιαδήποτε ευθύνη για τις πράξεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος την κρίνει για κάτι που δεν έκανε.
Η μητέρα του κατηγορούμενου υποστήριξε ακόμη ότι ήταν διαχρονικά κοντά στα παιδιά της και ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον γιο της, μεταξύ άλλων και οικονομικά.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις φωτογραφίες του βρέφους που είχαν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια δήλωσε ότι δεν θυμάται το συγκεκριμένο παιδί, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού, είχε σχολιάσει σε αναρτήσεις του γιου της στις οποίες εμφανιζόταν το βρέφος.
Η υπόθεση έχει πλέον λάβει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς σε βάρος του 43χρονου και της 38χρονης έχουν αποδοθεί βαριές κατηγορίες για τον θάνατο του βρέφους.
Στους δύο αποδίδεται, μεταξύ άλλων, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος μέλους οικογένειας, κατά συναυτουργία, καθώς και αδικήματα που σχετίζονται με οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και ψευδή κατάθεση.
Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν επίσης βρεθεί αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για υπόθεση που αφορά διακίνηση ναρκωτικών, για την οποία κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 26χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες που αφορούν γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, καθώς και αδικήματα σχετικά με κατοχή πυρομαχικών και ψευδή κατάθεση.
Παράλληλα, ο 43χρονος έχει λάβει αναβολή για άλλη δικογραφία και αναμένεται να δικαστεί στις 5 Οκτωβρίου για αδικήματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και απόπειρα απόδρασης κρατουμένου.
Τα αποτελέσματα των DNA εξετάσεων προσθέτουν ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης, ενώ παράλληλα δημιουργούν νέα ερωτήματα για τις οικογενειακές σχέσεις και τις συνθήκες μέσα στις οποίες μεγάλωσαν τα παιδιά.
Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: «Έσκασε η κοιλιά του ενώ τρώγαμε» – Η κατάθεση του 43χρονου
Τη δική του εκδοχή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το βρέφος στην Κυψέλη έδωσε στις Αρχές ο 43χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση.
Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Live News, ο άνδρας αρνήθηκε ότι οποιοσδήποτε από την οικογένεια προκάλεσε κακό στο παιδί. Υποστήριξε ότι το βρέφος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και πως ο θάνατός του επήλθε ενώ η οικογένεια βρισκόταν στο τραπέζι.
Παράλληλα, περιέγραψε την κατάσταση που, όπως υποστήριξε, επικρατούσε στο σπίτι τους μήνες πριν από τον θάνατο του μωρού, κάνοντας λόγο για έντονη ψυχολογική πίεση.
«Από τότε που γεννήθηκε το μωρό, επί 8 μήνες, η γυναίκα μου δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Σαν κάτι να την είχε συνεπάρει. Έλεγε ασυναρτησίες. Βουτούσε το κεφάλι της μέσα στο πιάτο με το φαγητό. Μιλούσε στα παιδιά μας ενώ δεν ήταν μπροστά. Ήταν πολύ στρεσαρισμένη επειδή το μωρό έκλαιγε συνέχεια. Όλοι ήμασταν στρεσαρισμένοι», είπε ο 43χρονος, σύμφωνα με το Live News.
Στη συνέχεια περιέγραψε τι, όπως υποστηρίζει, συνέβη την ημέρα που πέθανε το βρέφος.
«Μετά από οκτώ μήνες, μία μέρα δεν ήταν καλά το μωρό και είχε πυρετό. Είχε ένα βλέμμα αφασίας. Δεν καταλάβαινε και δεν έκανε κινήσεις. Το αντιληφθήκαμε με τη γυναίκα μου. Βάλαμε να το ταΐσουμε και κάτσαμε στο τραπέζι. Εκεί που ήμασταν στο τραπέζι, ακούμε έναν δυνατό ήχο σαν κάτι να σκάει. Πάμε στο παιδί και βλέπω ότι έχει σκάσει η κοιλιά του. Προσπάθησα να το σώσω, αλλά αυτό πέθανε», πρόσθεσε.
Γιατί τοποθέτησαν το βρέφος στον καταψύκτη
Ιδιαίτερο βάρος στην κατάθεση έχει και το ζήτημα της μεταφοράς και απόκρυψης της σορού του βρέφους. Ο 43χρονος κλήθηκε να εξηγήσει γιατί το νεκρό παιδί τοποθετήθηκε σε καταψύκτη και παρέμεινε εκεί, ενώ η οικογένεια άλλαζε συχνά κατοικία.
Ο ίδιος απέδωσε την απόφασή του στον φόβο ότι οι Αρχές θα μπορούσαν να απομακρύνουν από την οικογένεια τα άλλα παιδιά.
«Όταν έγινε όλο αυτό, τα υπόλοιπα τρία παιδιά μας ήταν μαζί και καθόμασταν στο τραπέζι και τρώγαμε. Είδαν και αυτά αυτό που έγινε. Εγώ φοβήθηκα και τότε τύλιξα το μωρό με σακούλες και το έβαλα στον καταψύκτη», είπε ο κατηγορούμενος.
Όπως υποστήριξε, εκείνη την περίοδο η οικογένεια διέμενε σε Airbnb στην Αθήνα και δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης των παιδιών στην Ελλάδα.
«Τότε με την οικογένειά μου μέναμε σε Airbnb στην Αθήνα. Ο λόγος που φοβήθηκα ήταν να μην μου πάρουν τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί δεν τα είχα δηλωμένα ότι ζουν στην Ελλάδα. Επειδή η γυναίκα μου δεν είχε τακτοποιήσει ποτέ τα χαρτιά της στην Ελλάδα», φέρεται να είπε στις Αρχές.
Ο 43χρονος αναφέρθηκε και στην κατάσταση της συζύγου του μετά τον θάνατο του μωρού, υποστηρίζοντας ότι η ψυχολογική της κατάσταση άλλαξε απότομα.
«Εντωμεταξύ, μετά από τον θάνατο του μωρού, η γυναίκα μου την άλλη μέρα συνήλθε. Ξαφνικά ήταν μια χαρά. Αυτό το παρατήρησαν και τα υπόλοιπα παιδιά και είπαν ότι η μαμά είναι πάλι καλά. Το πτώμα του μωρού παρέμεινε κρυμμένο στον καταψύκτη. Μετά φύγαμε από εκείνο το σπίτι και μείναμε και σε άλλα Airbnb. Πριν από περίπου ένα μήνα μετακομίσαμε στην Θάσου 23», είπε ο άνδρας.
Οι ισχυρισμοί του 43χρονου αποτελούν μέρος της κατάθεσής του και διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
