Latest News

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026

BLUE CARRIER 2: Σώοι οι 29 επιβαίνοντες μετά τη φωτιά βόρεια της Μυκόνου

 


Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι 29 άνθρωποι που επέβαιναν στο φορτηγό-οχηματαγωγό BLUE CARRIER 2, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής (25/9), ενώ το πλοίο έπλεε βόρεια της Μυκόνου.

Πρόκειται για 28 μέλη του πληρώματος και έναν οδηγό φορτηγού. Επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από παραπλέοντα πλοία, με προορισμό την Τήνο.

Σύμφωνα με την Attica Group, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στις 08:57, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του πλοίου. Όπως αναφέρει, ενεργοποιήθηκαν αμέσως οι διαδικασίες ασφαλείας, έγινε προσπάθεια κατάσβεσης με τα μέσα του πλοίου και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές. Ακολούθησε οργανωμένη εκκένωση.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό όχημα το οποίο μάλιστα βρισκόταν στο υψηλότερο κατάστρωμα – πάρκινγκ.

Στην περιοχή έχουν κινητοποιηθεί πυροσβεστικά σκάφη, περιπολικά του Λιμενικού και ρυμουλκά, ενώ έχει τεθεί σε ετοιμότητα αντιρρυπαντικός εξοπλισμός. Για τον συντονισμό της επιχείρησης πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Google News

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο