Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται αύριο (20/4) οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά.
Στο μικροσκόπιο ψηφιακά ίχνη
Οι αρχές «ξεσκονίζουν» ψηφιακά ίχνη και νέες καταθέσεις για επιπλέον εμπλεκόμενους.
Την ίδια στιγμή, οι αρχές εντείνουν τις έρευνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ψηφιακά δεδομένα. Κινητά τηλέφωνα, επικοινωνίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας βρίσκονται στο μικροσκόπιο, με στόχο να χαρτογραφηθεί τόσο η πορεία της 19χρονης πριν από το περιστατικό, όσο και οι κινήσεις των φερόμενων δραστών μετά από αυτό. Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η διαδρομή των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και η πιθανή εμπλοκή ατόμων που μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Τι είπε για την υπόθεση η Κωνσταντία Δημογλίδου
Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, υπογράμμισε ότι οι έρευνες επεκτείνονται σε κάθε πιθανό στοιχείο που μπορεί να φωτίσει την υπόθεση. Όπως σημείωσε, εξετάζεται κάθε σημείο στο οποίο κινήθηκε η κοπέλα, αλλά και οι διαδρομές των δραστών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για τρίτα πρόσωπα.
Ο ρόλος του 66χρονου άνδρα
Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και η κατάθεση ενός 66χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε μαζί της μέσω μηνυμάτων το ίδιο βράδυ, ενώ της απέστειλε και χρηματικό ποσό, γεγονός που εξετάζεται ως προς τη σημασία και τη σύνδεσή του με την υπόθεση.
Νέα τροπή για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς δίνει ο πατέρας της, αναφέροντας πως η κόρη του ήταν θύμα κυκλώματος μαστροπείας.
Σοκάρουν οι δηλώσεις του πατέρα
«Κάνω τον Μαγκάιβερ. Δεν ξέρω, εικασίες κάνω. Πήραν το κινητό της κόρης μου, όποιος ήθελε μπορούσε να γράψει τα μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Μυρτούς.
Τόνισε ότι πρόκειται για ένα κύκλωμα οποίο είχε παγιδεύει την Μυρτώ με απώτερο σκοπό το κέρδος σεξουαλική εκμετάλλευση.
Πιθανή διεύρυνση του κύκλου των εμπλεκομένων αναμένονται στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Παναγιώτη Δρακουλόγκωνα.
«Εκτιμούμε ότι τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα υπάρξουν νέα στοιχεία, τα οποία ίσως οδηγήσουν και σε εμπλοκή και άλλων ατόμων», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης «θα λάμψει η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί».
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο να δώσουν πλήρη εικόνα: «Σε μεγάλο βαθμό, προφανώς, θα φωτίσουν πτυχές της τραγωδίας, αλλά όχι απόλυτα».
Ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης καταγγέλλει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι και άλλα πρόσωπα εμπλέκονται στον θάνατο της 19χρονης. Ανάμεσα σε αυτά φέρεται να είναι και ένας 66χρονος ο οποίος επικοινωνούσε το μοιραίο βράδυ με τη Μυρτώ και της έστειλε το ποσό των 220 ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 66χρονος επικοινωνούσε με μηνύματα με το θύμα το βράδυ χωρίς ωστόσο να υπάρχουν απαντήσεις για το πώς γνώρισε την 19χρονη ούτε τον λόγο που της έστειλε χρήματα.
Να διερευνηθούν και οι προηγούμενες μέρες
Αναφερόμενος στις συνθήκες πριν τη νοσηλεία και τον θάνατο της 19χρονης, ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε την ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω οι προηγούμενες ώρες ή ακόμη και ημέρες, για να δούμε πώς φτάσαμε σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο και με ποιους όρους και προϋποθέσεις».
Ο κ. Δρακουλόγκωνας έκανε λόγο για πρόσωπα που ενδέχεται να συνδέονται με την υπόθεση, είτε μέσω φυσικής παρουσίας είτε μέσω επικοινωνιών: «Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κινούνται στον χώρο ή έχουν τηλεφωνικές και διαδικτυακές επαφές με τα συγκεκριμένα άτομα», σημείωσε, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας για τη νοσηλεία της
Σε ό,τι αφορά τη νοσηλεία της Μυρτώς, ο δικηγόρος μετέφερε την ενημέρωση που είχε από τη μητέρα της, επιβεβαιώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχε παρουσία ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο όπου κατέληξε η 19χρονη: «Η μητέρα μού επιβεβαίωσε ότι ήταν όλοι στις θέσεις τους, γιατροί και εργαζόμενοι, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το περιστατικό».
Να σημειωθεί ότι με ανάρτηση ο υπουργός Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε περιγράψει τι συνέβη τα τελευταία λεπτά πριν καταλήξει η ανήλικη, την οποία είχαν εγκαταλείψει οι τρεις κατηγορούμενοι σε μια πλατεία στο Αργοστόλι.
«Λίγο πριν τις 05:00 μπήκε με σειρήνα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Αμέσως αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού οι υγειονομικοί του νοσοκομείου. Πρώτος ήρθε σε επαφή ο αγροτικός ιατρός που εφημέρευε και σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό ήταν κάτω στα επείγοντα ο εφημερεύων καρδιολόγος και σε λιγότερο από 7 λεπτά ο εφημερεύων αναισθησιολόγος. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες (ΚΑΡΠΑ, διασωλήνωση, χορήγηση αδρεναλίνης και λοιπών φαρμάκων) αλλά δυστυχώς η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες και δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή της».
