Η Δάφνη Καραβοκύρη παραχώρησε μια ιδιαίτερα προσωπική και αποκαλυπτική συνέντευξη, στο νέο επεισόδιο της... εκπομπής «Status».
Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε ανοιχτά στην πιο δύσκολη επαγγελματική της εμπειρία, αποκαλύπτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με την ΕΡΤ αντιμετώπισε λεκτική κακοποίηση και ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο την επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά.
Η Δάφνη Καραβοκύρη για τη συνεργασία που τη σημάδεψε
Η Δάφνη Καραβοκύρη περιέγραψε τη συγκεκριμένη περίοδο ως την πιο επώδυνη επαγγελματική εμπειρία της.
Όπως ανέφερε, επρόκειτο για συνεργασία με γυναίκα σε τηλεοπτικό πλαίσιο, την οποία δεν κατονόμασε, ωστόσο ξεκαθάρισε πως μιλά για την ΕΡΤ.
Παρά τη δουλειά που έκανε με τον εαυτό της για να αντέξει τις πιέσεις, η κατάσταση ξεπερνούσε τις προσωπικές της αντοχές.
«Δεν ήμουν μόνη μου, αλλά δεν μπορούσα να το διαχειριστώ»
Με λόγο ήρεμο αλλά φορτισμένο, η παρουσιάστρια σημείωσε: «Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα όταν συνεργάστηκα με γυναίκα τηλεοπτικά, αναφέρομαι στην ΕΡΤ.
Όσο δουλειά και να έκανα με τον εαυτό μου, για να μπορέσω να διαχειριστώ την κατάσταση, δεν ήταν αρκετό γιατί δεν είσαι μόνος σου».
Η φράση αυτή αποτυπώνει το αίσθημα αδυναμίας που μπορεί να βιώσει ένας εργαζόμενος, ακόμη και όταν προσπαθεί συνειδητά να προστατεύσει τον εαυτό του.
Η Δάφνη Καραβοκύρη δεν περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές. Αντίθετα, περιέγραψε με σαφήνεια το είδος της πίεσης που δεχόταν: «Υπήρχε πολλή λεκτική κακοποίηση, υπήρχαν πολλές κακοποιητικές σιωπές.
Μια πολύ δύσκολη συνθήκη, η πιο δύσκολη εργασιακή μου συνθήκη».
Όπως εξήγησε, δεν επρόκειτο μόνο για όσα λέγονταν, αλλά και για όσα σκόπιμα δεν λέγονταν, δημιουργώντας ένα κλίμα συνεχούς έντασης και ανασφάλειας.
Η διπλή ψυχοθεραπεία και το προσωπικό της στοίχημα
Η παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι για να μπορέσει να αντέξει αυτή την κατάσταση, κατέφυγε σε διπλή ψυχοθεραπεία για οκτώ μήνες.
«Την διαχειρίστηκα με διπλές ψυχοθεραπείες για 8 μήνες, με ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο είχα βάλει με τον εαυτό μου ότι η ΕΡΤ, για μένα, ήταν ένας φάρος», είπε χαρακτηριστικά.
Η αναφορά αυτή δείχνει πόσο υψηλές ήταν οι προσδοκίες της από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και πόσο βαθιά την απογοήτευσε η εμπειρία.
Η προσπάθεια να καταλάβει τι συνέβαινε
Σε μια προσπάθεια να ρίξει φως στην κατάσταση, η Δάφνη Καραβοκύρη απευθύνθηκε τόσο στην εταιρεία παραγωγής όσο και στη διοίκηση.
Όπως αποκάλυψε: «Κάποια στιγμή έπιασα την εταιρεία παραγωγής και τη διοίκηση για να τους ρωτήσω ποιες είναι οι ισορροπίες και ότι “μάλλον κάτι συμβαίνει το οποίο δεν μου έχει επικοινωνηθεί γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτές τις συμπεριφορές”».
Η ίδια τόνισε πως έκανε ό,τι μπορούσε για να αντιληφθεί τι δεν είχε καταλάβει, χωρίς όμως να λάβει τις απαντήσεις που θα έδιναν λύση.
«Δεν παραιτήθηκα», η ξεκάθαρη διευκρίνιση της Καραβοκύρη
Ιδιαίτερη σημασία είχε και η διευκρίνιση που έκανε στο τέλος. Η Δάφνη Καραβοκύρη ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτήθηκε από την εκπομπή.
Όπως είπε: «Δεν παραιτήθηκα, όχι. Έληξε η εκπομπή και θυμάμαι στο τέλος να μετράω αντίστροφα τον χρόνο για να τελειώσει η εκπομπή».
