Latest News

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025

Καταιγίδα «χτυπά» την Κέρκυρα: Κατέρρευσε τοιχίο και καταπλάκωσε αυτοκίνητα - Μεγάλα προβλήματα και στη Λακωνία

 


Κύμα κακοκαιρίας με ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση, πλήττει  την Κέρκυρα...
από το απόγευμα.

Από τα έντονα φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Κέρκυρα, προκλήθηκαν προβλήματα, με κάποιες περιοχές να έρχονται αντιμέτωπες από μεγάλο όγκο νερού ενώ σε άλλες οι ισχυροί άνεμοι, έριξαν δέντρα που καταπλάκωσαν αυτοκίνητα.

Στο κέντρο της πόλης ξεριζώθηκε αιωνόβιο δέντρο και κατέρρευσε τμήμα τοιχίου παλιών οχυρώσεων με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν 3 αυτοκίνητα στην οδό Στεφάνου Πάδοβα.

Τόσο η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία του Δήμου επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν με ασφάλεια το δέντρο, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για τραυματισμό. 

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως ήταν αναμενόμενο το συμβάν καθώς το τοιχίο είχε κλήση, εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πλημμυρικά φαινόμενα, έχουν δημιουργηθεί σε δρόμους περιφερειακά της πόλης κοντά στο αεροδρόμιο και το λιμάνι. Επίσης, μεγάλα ύψη βροχής σημειώνονται στην Βόρεια Κέρκυρα.

Προβλήματα στη Λακωνία

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στη Λακωνία με πλημμύρες και υπερχείλιση ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων. Οι χείμαρροι στον κάμπο των Μολάων «φούσκωσαν», με αποτέλεσμα τα νερά να καλύψουν τμήματα της Εθνικής Οδού Μολάων – Συκιάς.

Στο γεφύρι της Μεταμόρφωσης, το νερό είχε φτάσει στο ύψος του δρόμου, ενώ μηχανήματα του Δήμου Μονεμβασίας απομάκρυναν φερτά υλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλοι όγκοι νερού κατέβηκαν από τη Γκαγκανιά προς τους Μολάους.

Στην περιοχή μεταξύ Μολάων και Νιάτων, όχημα παρασύρθηκε από τα νερά και ο οδηγός σώθηκε. Η βροχή προκάλεσε πλημμύρες σε καλλιέργειες, ενώ στην Απιδιά η βροχόπτωση έφτασε τα 79,2 χιλιοστά.