Τον δρόμο για την φυλακή πήρες ο 58χρονος λιμενικός από τον Βόλο που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, αλλά και για δωροδοκία και... παράβαση καθήκοντος
Στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών οδηγήθηκε ο 58χρονος λιμενικός από τον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τόσο σε τετελεσμένη μορφή όσο και σε απόπειρα. Η προφυλάκισή του αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, έπειτα από την απολογία του.
Οι κατηγορίες σε βάρος του
Ο ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού συνελήφθη τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για απόπειρα γενετήσιας πράξης με ανήλικους. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Συγκατηγορούμενος του είναι ένας ιδιώτης, που φέρεται να συνέδραμε σε μία από τις πράξεις. Επιπλέον, ο 58χρονος, ο ιδιώτης και ένας ακόμη αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατηγορούνται για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αδικήματα που φέρονται να συνδέονται με ελέγχους σε πλοία.
Η επιχείρηση και οι αποκαλύψεις
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατόπιν καταγγελίας οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου 2025 να επιβιβάζει δύο ανήλικους σε μοτοσικλέτα και να τους μεταφέρει σε πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί παρενέβησαν άμεσα και προχώρησαν στη σύλληψή του.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο λιμενικός είχε προηγούμενη εμπλοκή σε γενετήσιες πράξεις έναντι χρηματικής αμοιβής με τους ίδιους ανήλικους και ακόμη έναν, ενώ σε μία περίπτωση συμμετείχε ο συγκατηγορούμενός του.
Κατά τις έρευνες στο σπίτι και το όχημά του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κλινοσκεπάσματα και καλύμματα καθισμάτων, τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
