Αποκαλυπτικές καταθέσεις για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα φέρνουν στο φως νέα στοιχεία για τους δράστες και την... οικογενειακή περιουσία
Οι καταθέσεις των δύο 22χρονων κατηγορουμένων, που είναι προφυλακισμένοι, καθώς και των μαρτύρων, αποκαλύπτουν σκοτεινές πτυχές του διπλού φονικού στη Φοινικούντα. Η πιο αποκαλυπτική κατάθεση είναι αυτή του φερόμενου συνεργού, ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς την προετοιμασία και τη διαδρομή των δραστών προς το κάμπινγκ.
Προετοιμασία και αναχώρηση
Ο φερόμενος συνεργός δήλωσε ότι στις 4 Οκτωβρίου, προετοίμασε τον “εκτελεστή” μέσω τηλεφώνου χρησιμοποιώντας συνθηματική φράση: «Έλα να φύγουμε για διακοπές», εννοώντας την επικείμενη επίθεση. Περιέγραψε τη διαδρομή του με ταξί και σκούτερ, τις στάσεις τους για ξεκούραση και τροφοδοσία, καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν μαζί τους, όπως περούκα, όπλο και θήκη κιθάρας με σφαίρες.
Στη διαδρομή προς τη Φοινικούντα, οι δράστες έκαναν στάσεις σε βενζινάδικο και χωράφια στο χωριό Πιπερίτσα, όπου παρέμειναν 2–3 ώρες. Ο ίδιος ομολογεί ότι ένιωθε άγχος για τα χρήματα και δεν ήξερε πώς θα εξελισσόταν η επίθεση.
Η άφιξη στο κάμπινγκ και η εκτέλεση
Κατά την άφιξη στο κάμπινγκ, ο συνεργός αναγνώρισε το αυτοκίνητο του θύματος και καθοδήγησε τον δράστη στη ρεσεψιόν. Δεν είχαν προετοιμάσει σχέδιο για τυχόν τρίτα πρόσωπα, όπως ο ανιψιός του ιδιοκτήτη, που τελικά ήταν παρών. Ο δράστης εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 68χρονο ιδιοκτήτη και τον επιστάτη, ενώ ο συνεργός παρακολουθούσε από κοντά και αργότερα διέφυγε μέσω βουνοπλαγιών, καταστρέφοντας το κινητό του.
Καρέ – καρέ η διαδρομή με το σκούτερ
Οι δύο νεαροί διασχίζουν τον περιμετρικό της Μεσσήνης, σταματούν σε βενζινάδικο, στρίβουν προς Πιπερίτσα και αναζητούν απομονωμένο σημείο. Μια γυναίκα που μένει σε αγρόκτημα περιγράφει ότι τους είδε κοντά στο σπίτι της και άκουσε έντονες συνομιλίες στο τηλέφωνο, φράσεις όπως: «Ο άλλος δεν έχει καταλάβει τίποτα σου λέω», υποδηλώνοντας πιθανή μυστική εμπλοκή τρίτου.
Οι υποψίες για την οικογενειακή περιουσία
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται οι σχέσεις της οικογένειας του θύματος, κυρίως γύρω από την μεγάλη περιουσία του 68χρονου. Ο ίδιος, σε κατάθεσή του στις 10 Σεπτεμβρίου 2025, είχε εκφράσει υπόνοιες για την εμπλοκή του ανιψιού του και της παρέας του στην πρώτη απόπειρα εναντίον του. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο ανιψιός φέρεται να επιχειρεί να πουλήσει το σπίτι στη Φοινικούντα έναντι 150.000€, γεγονός που προσθέτει νέα διάσταση στην έρευνα.
