Latest News

Σάββατο 16 Αυγούστου 2025

Επέστρεψε ο Τραμπ στις ΗΠΑ: Χωρίς γραβάτα και με χαμηλό βλέμμα –Τηλεφωνικές επαφές με Ζελένσκι και ηγέτες του ΝΑΤΟ– «Δεν τίθεται θέμα τριμερούς», λέει το Κρεμλίνο

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε πριν λίγο στις ΗΠΑ, έπειτα από τη μαραθώνια συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν... στην Αλάσκα.


Το αναμενόμενο τηλεφώνημα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τον οποίο όπως τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, εξαρτάται πλέον η εκεχειρία, έγινε κατά την πτήση επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ από την Αλάσκα στην Ουάσιγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να επικοινώνησε μαζί του, καθώς και με ηγέτες – χωρών του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News Channel πριν αναχωρήσει από την Αλάσκα, ο Τραμπ επέμεινε ότι το βάρος της ολοκλήρωσης μπορεί να πέσει στον Ζελένσκι, αλλά είπε ότι θα υπάρξει και κάποια εμπλοκή από ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Τραμπ δεν μίλησε σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής του στην Ουάσινγκτον. Όταν το αεροπλάνο του προσγειώθηκε, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολίν Λίβιτ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ μετά από μια μακρά τηλεφωνική κλήση με τον Ζελένσκι, η οποία λέγεται πως διήρκεσε μια ώρα.

Το γραφείο του Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είχε συνομιλία με τον Τραμπ το πρωί του Σαββάτου.

Κρεμλίνο: Δεν τίθεται θέμα τριμερούς

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα μιας τριμερούς συνόδου κορυφής ανάμεσα στον ρώσο, τον αμερικανό και τον θυκρανό πρόεδρο, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ουσακόφ σημείωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει ακόμη πότε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα συναντηθούν ξανά μετά τη συνάντηση κορυφής που είχαν στην Αλάσκα.