Latest News

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025

Απολογείται σήμερα στη δίκη για τη Novartis o «Μάξιμος Σαράφης»


Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα η δίκη των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση των παράνομων πρακτικών της Novartis με την απολογία ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου του κατηγορούμενου Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη πρώην στελέχους... της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κατηγορούμενος για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση καλείται να εξηγήσει στο δικαστήριο για όσα είχε ισχυριστεί ως «Μάξιμος Σαράφης» στην τότε Εισαγγελία Διαφθοράς περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων, ισχυρισμοί οι οποίοι ερευνήθηκαν και κατέληξαν στο αρχείο καθώς δεν υπήρξε κανένα στοιχείο που να τους επιβεβαιώσει.

Κατά τον κατηγορούμενο «η ίδια η Novartis παραδέχθηκε στις ΗΠΑ ότι το σκάνδαλο αφορά και τον χρηματισμό από αυτήν Ελλήνων πολιτικών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων». Κατά την εξέλιξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως «πηγή» για όσα είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ο πρώην επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της φαρμακοβιομηχανίας Κωνσταντίνος Φρουζής. Ο ίδιος ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Novartis, διέψευσε τον ισχυρισμό του Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη.

Η απολογία του κατηγορούμενου αναμένεται να ξεκινήσει μετά το μεσημέρι.