Latest News

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Τι έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πύργου στον Πειραιά (BINTEO)

 


Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Πύργου του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν  παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα της Τρίτης
Πρόκειται για το κτήριο με ύψος 88 μέτρων που δεσπόζει στο λιμάνι της πόλης. Το πολυώροφο τοπόσημο, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα μετά τον Πύργο Αθηνών.

Το 1968 ο τότε δήμαρχος Πειραιά, Αριστείδης Σκυλίτσης, κατεδάφισε την παλιά αγορά του Πειραιά και παραχώρησε την έκταση για να «σηκωθεί» ο Πύργος. Χτίστηκε το 1972 με την προοπτική να αποτελέσει ορόσημο.

Ο σκελετός του ολοκληρώθηκε το 1974 και το 1983 επενδύθηκε εξωτερικά με γυαλί. Από όλο το κτήριο αξιοποιήθηκαν μόνο οι τρεις πρώτοι όροφοι και το υπόλοιπο έμεινε κενό. Το έργο εγκαταλείφθηκε και ο Πύργος παρέμεινε ημιτελής και άδειος έως το 2020. Στις 6 Ιουλίου του 2020 η κοινοπραξία των DIMAND, EBRD και PRODEA Investments υπέγραψε με τον Δήμο Πειραιά 99ετή σύμβαση παραχώρησης και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο  χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή και αλλάζουν την εικόνα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά την προοπτική υπογειοποίησης του ηλεκτρικού.

Πάντως στα σημερινά εγκαίνια στα οποία παρέστη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ολίγον σαν φτωχός συγγενής, στο περιθώριο, κάτι που συζητήθηκε στα «πηγαδάκια»…